@up, hehe obrońca nie obrońca, ale jakoś nikt nie potrafi go zagiąć. Jak widzę odpowiedzi na jego posty: "
huj ci w dupe lewaku", "jeb sie lewaku", "czerwony c🤬j ci w dupe", "komunistyczna mendo". Wszystko fajnie, ale może coś konstruktywnego?
Prawdę mówiąc jak czytam obrońców kiboli, to z reguł są to ludzie, którzy nie potrafią pisać. A swoje myśli wyrażają w prostacki sposób. Może dlatego nie rusza ich chamstwo na uniwersytecie, bo nigdy tam nie byli? Bo tu chodzi o obronę powagi Uniwersytetu, a nie Baumana. Dlaczego trzeba słuchać Baumana napisałem wyżej.
I powiem jeszcze raz: Prawica i nacjonalizm tak - debile i szowinizm nie.
@DUST_DEVIL, napisałeś komuś tam, że jest z 1992 i co może wiedzieć o komunie. Ja jestem z 1993 i wydaje mi się, że wiem więcej niż chłopcy krzyczący raz sierpem... Otóż słuchałem wielu ludzi, gdy opowiadali jak walczyli z komuną, słuchałem ludzi, którzy w najgorszym okresie przez Stalina zostali (prawie) złamani, czytałem i uczyłem się o tym jak działa gospodarka kraju socjalistycznego, jakie są podstawy działania politycznego, jakie metody. Zrozumiałem podłoże ideologiczne, nauczyłem się jak Lenin wypaczył marksizm. Wyciągnąłem z tego wszystkiego wnioski i porównałem z historią innych krajów. Więc myślę nawet, że wiem więcej niż zwykli, przeciętni i okłamywani ludzie, którzy mieli nieszczęście żyć w tych czasach