...to może teraz ja się wtrącę
Avalanger, aż przyjemnie się czyta Twój txt, mam nadzieję, że da to co poniektórym do myślenia.
szysy, nie do końca się z Tobą zgodzę, bo tu nie chodzi o "towary o niskiej jakości" ale o gospodarkę wewnętrzną, która jest w naszym kraju blokowana przez kosmiczne podatki.... które zarazem blokują małym firmą egzystencję i rozwój, a to one napędzają rynek (i wpadamy w spiralę absurdu). Zachęcam do spr sobie jaki start mają młodzi przedsiębiorcy w Polsce, a jaki za Odrą!
Kolejną kwestią jest to, że nigdy nie będzie dobrze dopóki będziemy krajem eksportowym a nie importowym!(Polak jak chińczyk)
Mam nadzieję, że to rozumiecie, a jeśli dla kogoś jest to dziwne, zachęcam do ponownego przeczytania tego co napisałem wyżej !!
...napisałeś jeszcze,
Cytat:
a niemcy innowacyjne lub o wysokiej wartości - samochody, elektronika.
zachęcam się to przyjrzenia się firmie Solaris i jej pozycji na światowym rynku.
...a co do samochodów osobowych to sami pomyślcie
DLACZEGO NIE MAMY POLSKIEJ MARKI ???
...przecież mamy fabryki, które produkują komponenty do (niemieckich) samochodów,
mamy fabryki montażowe (np. Opel-Gliwice; Fiat-Tychy)....
nasze uczelnie mają projekty , Polacy są odpowiedzialni za najdoskonalsze modele samochodów na świecie (spr np AUDI R8)
... brakuje tylko kasy !!!
...a czemu nie ma kasy? bo nie ma inwestorów... a czemu nie ma inwestorów???... odpowiedzcie sobie sami !!!
>>>jak już zauważycie dzięki komu niema tego o czym wyżej napisałem, to dowiecie się dlaczego
jesteśmy
CHIŃCZYKAMI EUROPY
krzys.toxic ...tak do zrobienia tego zainspirował mnie tamten txt, a to że akurat ten tv dałem jako przykład to czysty przypadek
...Ok już kończę, teraz możecie dalej po mnie jechać