Nie ma to jak łamać prawo drogowe, żeby nagrać policję jak łamie prawo drogowe 🤣
Nie p🤬l głupot, bo wystarczyłoby zadzwonić na psiarnie, zgłosić, że ktoś na niemieckich blachach zap🤬la i łamie prawo a w dodatku być może jest naj🤬y, to z marszu jako dzwoniący masz prawo zrobić obywatelski pościg będąc na łączu ze służbami. Tyle w temacie.
konwencja schengen zezwala na wjazd służbom z terytorium innego państwa, ba zezwala nawet na przeprowadzenie przez nich kontroli na terytorium np. Polski.
konwencja schengen zezwala na wjazd służbom z terytorium innego państwa, ba zezwala nawet na przeprowadzenie przez nich kontroli na terytorium np. Polski.
nie ma czegoś takiego jak obywatelski pościg, nic też nie upoważni cię do łamania przepisów PRD i już na pewno nie telefon na policję!
z tego co autor nagrania z Zgorzelca informuje że dzwonił Polska policja prosi o ciesz
"Mieszkam przy granicy z Niemcami, kilka dni temu nagrałem jak niemiecka policja przez teren zabudowany w Polsce jedzie około 100km/h, zbytnio nie wiem co zrobić na polskiej policji mówili żeby tego nie nagłaśniać ale serce mnie boli że oni nas o kilka km/h więcej łapią i karaja a sami nie egzekwują prawa. Podesłał bym filmik bez dźwięku, bo dużo tam przeklinałem na nich, na końcu filmiku widać rejestrację ich"
czekam na z🤬bów od gadki, że to wszystko pisowska propaganda
dziwne, że tylko raz widziałem polskie służby po stronie niemieckiej.
i była to straż pożarna usuwająca drzewo z drogi...
a niemieckie co chwila czegoś u nas "szukają"
No fajnie, fajnie, tylko co to ma do rzeczy i zadanego pytania? Nic.
W żadnym punkcie konwencja schengen nie zezwala na łamanie prawa bez użycia sygnałów świetlnych i dźwiękowych.