Jeadong napisał/a:
Zarzucasz typowi czytanie z kartki, pytam- dlaczego nie ? Kto dzisiaj ma czas na uczenie się tekstów na pamięć, to za pewne nie jest ich stała praca i mają inne zajęcia, tym bardziej, że właściwie nie widać jak coś czyta, przynajmniej ja tego nie dostrzegłem.
Misiu, nie chodzi mi o to, że czyta. Niech sobie czyta, chwała Bogu, że umie. Gorzej, że tekst brzmi, jakby miał go przed oczami po raz pierwszy. A to już niezbyt dobrze świadczy o produkcji. "Tętno pierwotnej puszczy" na TVP 2 (później na Planette) też było "obsługiwane" przez lektorów z kartki, a jednak brzmiało lepiej - jakby wcześniej lektorzy mieli czas na zapoznanie się z tekstem.
Jeadong napisał/a:
Druga sprawa, we wnioskach do tego filmu piszesz o możliwości szybkiego wrzucenia filmiku do neta i o pojawiającym się chłamie.
Tu też się nie zgodzę, ponieważ jakbyś obejrzał ich poprzednią produkcję, zresztą to widać już podczas oglądania, że włożyli sporo pracy żeby przygotować taki materiał tj. oprawa dźwiękowa, graficzna itd. To nie jest jakieś luntkowe gówno z "jutuba".
Wybacz, ale po tym nagraniu, ostatnim odcinku "Sekswizji" oraz paru minutach "Ulicznego kombajnu" jestem na tyle zdegustowany, że oglądania poprzedniej produkcji się nie podejmę. Inna sprawa, że bywają dobre technicznie sprawy (chociażby RatherGoodStuff na YT), które poziomem treści przyprawiają o odruch wymiotny, bywają też z technicznego punktu widzenia gnioty, ale o strawnym przesłaniu. A tu mamy technicznie marne i merytorycznie nieskładne gadanie o niczym. Poza tym, jak zauważyłem, nieliczne perełki łatwo padają ofiarą przygniecenia przez stos gówna.
Rzadka sprawa na forum tego portalu, polemika na jako-takim poziomie.
Pax vobiscum, miłego wieczoru.