Widzę że nie ma sensu prowadzić z tobą dyskusji bo p🤬lisz głupoty oraz nie rozumiesz podstawowego mechanizmu rynku.
P🤬lone elektryki może i mają przyspieszenie, ale jak widać palą się hurtowo.
Mechanizm rynku jest taki, że koncernom nie jest na ręke produkowanie samochodów elektrycznych bo to są ogromne koszty , a na horyzoncie nie widać na to klientów za bardzo . Wypuszczenie nowego modelu samochodu kosztuje miliardy dolarów,tak nie miliony . Pewnie nie masz samochodu i nawet nie umiesz prowadzić , nie wiesz jak to jest kiedy kończy ci się Wacha w trasie i szukasz stacji benzynowej, a przecież jest ich ogrom. Ile w Polsce jest w takim razie stacji ładowania? Ile czekasz jak bateryjka się naładuje
Ja tankuje 1,5 minuty płacę w minutę i robię 700 kilometrów . Nie wyobrażam sobie tego jeżdżąc elektrykiem. Nikt mnie nie zmusza ( bo to jest przymus) producentów też nikt nie zmusza i jest git. Taki jest mechanizm rynku z punktu widzenia kierowcy. Pozdr.
Mechanizm rynku jest taki, że koncernom nie jest na ręke produkowanie samochodów elektrycznych bo to są ogromne koszty , a na horyzoncie nie widać na to klientów za bardzo . Wypuszczenie nowego modelu samochodu kosztuje miliardy dolarów,tak nie miliony . Pewnie nie masz samochodu i nawet nie umiesz prowadzić , nie wiesz jak to jest kiedy kończy ci się Wacha w trasie i szukasz stacji benzynowej, a przecież jest ich ogrom. Ile w Polsce jest w takim razie stacji ładowania? Ile czekasz jak bateryjka się naładuje
Ja tankuje 1,5 minuty płacę w minutę i robię 700 kilometrów . Nie wyobrażam sobie tego jeżdżąc elektrykiem. Nikt mnie nie zmusza ( bo to jest przymus) producentów też nikt nie zmusza i jest git. Taki jest mechanizm rynku z punktu widzenia kierowcy. Pozdr.
Żeby decydować, to najpierw musisz mieć jakiś wybór, a nie jego iluzję. Pierwszy lepszy przykład z brzegu - elektryki w Oslo .
R10 Tdi
fajny lekki , op🤬liłby na śniadanie dzisiejsze Hybrydy
Ja p🤬le co za debile tu są....tak tylko pokazałem i objaśniłem że były silniki diesla TDI w La mans bo pewnie o tym durniu nie słyszałeś ...
Były i wygrywały. To było prawie 20 lat temu.
Co ty nie powiesz ze poszło do przodu? Poszło by jeszcze dalej i samochody mogły by być dużo szybsze Wrc, F1 , gdyby nie durne przepisy o konieczności zaadoptowania technologii Hybrydowej . Ale po mału przepisy są luzowane, Wrc już nie długo bo środowisko się zbuntowało.
Sytuacja sama się po latach klaruje , a elektryki wcale nie są ekologiczne tylko bardziej niszczą środowisko.
Technologia Hynrydowa to jeszcze nie elektryki pamiętaj o tym. To takie tylko trochę elektryki. A skoro Pit stop to jak wygląda w Formule E ?
Kierowca zmienia cały samochód...
Każdy powinien mieć po kilka samochodów elektrycznych na zmianę, problem rozwiązany.
Tak jak w formule 1 która jedzie cały wyścig bez tankowania..Są hybrydy PHEV gdzie miesiąc możesz jeździć bez zapalania silnika lądując z gniazdka
Z niczego się nie wycofają Ty naprawdę myślisz że oni dokładnie nie przeanalizowali wszystkich za i przeciw pomysłu elektryfikacji samochodów ?