rac🤬jza, ja p🤬le, uderz w stół, a nożyce się odezwą -_- Otóż ty nie pobiłeś rekordu Guinessa w głupocie, ponieważ tacy idioci jak ty są uważani za niedoścignionych mistrzów i to oni rozdają laury zwycięzców. Na dodatek trochę dziwi mnie, że określasz moją inteligencję jako ujemną, mimo, że streściłem historię Polski, z czego większość z pamięci. Wspomnę jeszcze, że o każdej historii tak się nie da opowiadać, ponieważ większość państw ma o wiele bogatszą i ciekawszą historię.
Po pierwsze, historia Rosji zaczyna się przed rokiem 900, kiedy to powstała Ruś Kijowska, jeszcze przed Mongołsko-tatarską inwazją (igiem). W 1612 owszem, Polska jako jedyna utrzymała Moskwę 2 lata i została pokonana przez powstanie motłochu
Niemcy natomiast uważają się za spadkobierców Prus, a przed nimi każdego księstwa z osobna i to dlatego kiedy Himmler w 1945 czytał Hitlerowi o "cudzie domu Brandenburskiego", było to z książki "Historia państwa Niemieckiego".
Co do dziadka, to trzeba było, żeby walczył lepiej w 39', to może teraz miałbym Piłsudskiego. A tak na serio, to c🤬j cie obchodzi co mam w avatarze, bo "to je sadistic" i nie uznaje się tu tematów tabu (wspomnę jeszcze o trolingu, ale to już i tak za dużo jak na ciebie).
Dodam jeszcze, że w 1920 Armia Czerwona cierpiała na dyzenterię i to był jeden z głównych czynników zwycięstwa Polski
Krótko mówiąc historii nie znasz, idiotą jesteś, a na dodatek srasz kiedy ktoś napisze prawdę. Zapraszam do NOP lub Frondy, tak znajdziesz swoje miejsce