BehemothKitty napisał/a:
Może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego lewicą nazywa się pedalstwo, multikulturalizm, związki partnerskie i wszechobecną chorą tolerancję, jednocześnie lewicowcami nazywając komuchów? Toż to jedno wielkie zaprzeczenie jest. Kompletnie różne ideologie, o ile te pierwsze kilka przykładów można do jakiejkolwiek zaliczyć.
Śpieszę z pomocą! Aby dobrze zrozumieć temat trzeba trochę poczytać o założeniach ideologicznych socjalizmu oraz komunizmu. To długi temat.
W dużym skrócie komunizm to radykalny ultrasocjaliym. (polecam poczytać artykuły, a nie wypociny gimnazjalistów na stronach typu zadane lub wikipedia, gdzie każdy może edytować wpisując bzdury)
To całe "pedalstwo, multikulti, związki partnerskie i wszechobecna chora tolerancja" wzięła się z krajów, w których obecnie panuje ustrój socjalistyczny (lewica), a od socjalizmu do komunizmu nie jest daleko. Prawica na takie rzeczy nie pozwala, ponieważ w doktrynie prawicowej ważną rolę odgrywała religia, dzięki której ludzkość ewoluowała. Zawsze w coś wierzono i bano się kary tam na górze. Jak wiadomo- religia nie popiera homoseksualizmu i innych wybryków.
Ta tolerancja jest obecnie wg mnie nadinterpretowana przez ludzi. Pierwotnie znaczyła tolerowanie odmienności innych (najczęsciej religijnych) do momentu, kiedy one nie dotyczą drugiej osoby. Te pieprzone parady równości mnie dotyczą, bo nie zamierzam patrzeć na niemal nagich facetów (w stringach) lub dziwacznie (wg nich wyzywająco) ubranych. Co miałbym powiedzieć swojemu dziecku? Że zakładanie damskich ciuszków przez mężczyzn jest normalne? Niech to robią, ale u siebie w domu. Ja nie życzę sobie na to patrzeć.
Więcej o znaczeniu słowa "tolerancja", jego formach i podziale, znajdziesz w książce Michaela Walzera- O tolerancji. Autor jest Ż__em, ale za to normalnym.