15 lipca po godzinie 22:00 na polsko-białoruskiej granicy niedaleko Czeremchy
x.com/JacekDobrzynski/status/1945455484305396077
No, faktycznie, wytłumacz nam tu proszę o co chodzi?
podpis użytkownika
"Uczeni wyliczyli, że jest tylko jedna szansa na milion, by zaistniało coś tak całkowicie absurdalnego. Jednak magowie obliczyli, że szanse jedna na milion sprawdzają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć." T. PratchettO to chodzi, że w tym okresie prokuratura nie była jeszcze Bodnara tylko pisowsko-ziobrowskich z🤬bów. Przepisy w sprawie użycia broni zostały zmienione za Tuska i obecnie, w obronie własnej, SG może broni użyć. Powiesz, że rządziła już wtedy koalicja. Owszem, rządziła, ale tempo Koalicji w przejmowaniu urzędów z rąk pisowskich z🤬bów jest dla mnie niezadowalające. Poza tym nie doszedłeś do tego kiedy zostały wszczęte postępowania. Uzupełnisz?
I jeszcze jedno: każdy przypadek użycia broni jest związany z postępowaniem prokuratorskim, co nie znaczy, że strażnik graniczny zostanie skazany. Takie tytuły gazetowe są do dupy, bo wprowadzają zamęt
15 lipca po godzinie 22:00 na polsko-białoruskiej granicy niedaleko Czeremchy
K🤬a, czegoś nie rozumiem. Koktajle Mołotowa to zabójcza broń, więc na co nasi czekali? Jakbym był w takiej sytuacji, to wszystkie magazynki byłyby puste. Proste jak konstrukcja cepa. Co tu rozumieć?
Wiesz co jest zadziwiające, że takim fanatykom wchodzącym w dupę tym sprzedawczykom siedzącym na stołkach nic k🤬a nie przemawia. Specjalnie ci zostawilem daty w artykulach a ty dalej swoje. Wedlug ciebie to że "Prokuratura Rejonowa Białystok-Północ wszczęła śledztwo w sprawie incydentu, do którego doszło 10 lipca na granicy z Białorusią. Śledczy sprawdzą, czy nie doszło tam do przekroczenia uprawnień przez polskiego żołnierza" - uważasz że to jest wporządku działanie? Doprecyzuje ze ten żołnierz użył broni gładkolufowej🙄 I ty jeszcze sie przyp🤬alasz do ludzi i piszesz wazeliniarzu że ten wspaniały rząd z bodnarem i rudym na czele zmienili prawo żeby żolnierze mogli uzywać broni 🤦♂️ przecież ten przepis jebli pod publike a żolnierze jak nic nie mogli tak dalej nie mogą. Mam w rodzinie i wsród znajomych wojskowych i mi niebraz powiedzieli jaka tam jest patologia z przepisami i jak w c🤬ja sie opinie publiczną robi. Nikt w tej sprawie sie nie odezwie bo dobrze wie że zaraz roz🤬bia mu życie i wp🤬la dyscyplinarke.
Wytłumacz nam tu czego byla winna Anna Michalska
że ja wyp🤬olili z pracy za informowanie o sytuacji na granicy, kiedy poslowie koalicji obywatelskiej latali po granicy z kocami i utrudniali obrone granic. Masz dobrze wyprany łeb🤦♂️
@:
nie mam telewizora a na sadolu nie widze filmow z odstrzalu,
z netu dochodza jedynie informacje o uzyciu strzelby z gumowymi kulami i nap🤬leniu migrantowi kolba (swoja droga ten film chetnie obejrze)i potraktowaniu zolnierza z lokcia (wtf)
do tego jakies medialne pierdy o postępowaniach przeciw żołnierzom z granicy (wtf wogole)
sa pieprzone przejscia, chca sie dostac do kraju niech zap🤬laja z papierami w zebach a nie przez plot i na dziko
]