Ale tu banda dzban贸w si臋 udziela staj膮c przeciwko audytorowi xd oby was napadli kiedy艣 ochroniarze kiedy sami nie chcieli艣cie zada膰 ciosu albo zjawi艂a si臋 policja (na wasze albo i nie wezwanie) i by艂a tak samo jak Wy niewyedukowana i nieprofesjonalna
@: Pierwszy, kt贸ry wspomnia艂 w tej burzy, co to znaczy audyt i czym on si臋 r贸偶ni od raportu. Piwo, kolego! Wi臋kszo艣膰 ludzi nawet nie czai o czym ten go艣膰 ma kana艂. Wychowani przez ulic臋 i blokowiska albo inne patologie znaczenia s艂贸w nie znaj膮! Jak kto艣 co艣 gdzie艣 zg艂osi, to od razu krzycz膮 "sze艣dziesiona! sze艣ciesiona j馃がa!" cho膰 artyku艂 60 KK odnosi si臋 do bardziej z艂o偶onej sprawy.
Jak kto艣 oka偶e si臋 wed艂ug nich niegodny zaufania, to krzycz膮 "konfident! konfidm臋t p馃がlony!", cho膰 konfident, to spowiernik i osoba zaufana w艂a艣nie. Chodz膮, i tylko powtarzaj膮 te swoje j馃がe frazesy z podw贸rek!
Facet ma kana艂 po艣wi臋cony prowokowaniu sytuacji na granicy prawa, co jak byk stoi w jego nazwie, ale tutaj co trzeci komentarz jest o tre艣ci "Ej! Ten ciul ma na kanale same takie filmy! Prowokator! 艢mie膰 j馃がy nie umie normalnie przej艣膰, tylko musi innych wk馃がia膰!"
Nosz kurrrrwa! C贸偶 za odkrycie!
Durne z馃がby! I to nie tyle te dzieci, co maj膮 wakacje teraz. To, k馃がa, doro艣li ludzie pisz膮 takie rzeczy! Cz臋sto z wy偶szym wykszta艂ceniem od mojego!
Do ksi膮偶ek, barany j馃がe, a nie k馃がa ci膮gle Netflix, Goats, patogejopedoMMA!
呕e was, k馃がa, ziemia nosi, pierwotniaki!
Czytaj, je艂opie.
W po艂owie grudnia 2022 w lesie obok Zamo艣cia ko艂o Bydgoszczy spad艂 bolszewicki pocisk manewruj膮cy Ch-55. Znalaz艂 si臋 on tam z okazji ostrza艂u Kijowa wi臋c zak艂adam, 偶e mniej wi臋cej z tego kierunku w艂a艣nie pocisk do nas przylecia艂. Od kiedy naruszy艂 on przestrze艅 powietrzn膮 naszego kraju przelecia艂 oko艂o 400 km zanim spad艂. Oczywi艣cie to pocisk manewruj膮cy, wi臋c m贸g艂 nie lecie膰 w linii prostej, co tylko wyd艂u偶y艂o czas przebywania w naszej strefie powietrznej. EDIT: Zwr贸膰 uwag臋, kapu艣ciany 艂bie, 偶e 贸w pocisk przelecia艂 nieopodal stolicy!
- Rzeczpospolita z dnia 19.05.2023
Gdzie ty tu k馃がa widzisz po drodze z Kijowa do Bydgoszczy jakie艣 wzburzone morze, je艂opie durny?
Sam napisa艂e艣, 偶e mniejszy od takiego pocisku obiekt wyskoczy na ekranie mikrofal贸wki w Bia艂ymstoku.
Nie wiem na jakim pu艂apie operuj膮 te konkretne modele pocisk贸w, ale 艣mia艂o mo偶emy za艂o偶y膰, 偶e lataj膮 wy偶ej ni偶 30 m nad ziemi膮.
P馃がlisz wi臋c k馃がa g艂upoty!
Jedyne w czym si臋 pomyli艂em to termin "fotogrametria", bo oczywi艣cie nie ma fotogrametrii sko艣nej. Mia culpa. Chodzi艂o mi o fotografi臋 z lotu ptaka wykonywan膮 pod k膮tem, z kt贸rej korzystaj膮 cho膰by portale mapowe i geodezyjne. Nie zmienia to jednak sensu tego, co napisa艂em. Przyj馃がe艣 si臋 do tego, bo to jedyne, do czego mog艂e艣.
Zdanie z czapy. Zak艂ada tez臋, kt贸rej nie wyja艣nia.
Aha. Czyli wielki pocisk manewruj膮cy wymaga wielkiej i superprecyzyjnej aparatury do wykrycia, a znacznie mniejszy dron bojowy mo偶na wykry膰 za pomoc膮 walkie-talkie? No... logiczne. Trzyma si臋 kupy!
Tak, jak pisa艂em - dosta艂e艣 si臋 ju偶 na List臋 Z馃がb贸w Sadola i tylko utwierdzasz takim p馃がleniem swoj膮 pozycj臋 na niej. Sko艅cz wi臋c wa艣膰 i wstydu sobie oszcz臋d藕. Nie musisz ju偶 nic pisa膰, bo na wszystko, co mo偶esz wysra膰, odpowiedzi s膮 w powy偶szych komentarzach.
Spokojnego popo艂udnia.
Tak tylko dodam jeszcze ma艂膮 dygresj臋.
Wiesz po czym wida膰, 偶e jeste艣 u艂omny zanim przeczyta si臋 tw贸j komentarz?
Po tym:
P艂ytcy ludzie my艣l膮, 偶e to jest fajne i jak wpisz膮 sobie to w nich, to s膮 cool, czy tam flex, jak to mawiacie.
Ponadto, je偶eli dyrektor jakiej艣 firmy, kupuje/dzier偶awi/sp艂aca hipotek臋 na obiekt wart pierdyliard milion贸w albo i wi臋cej, p艂aci za to wszystko jakie艣 poj馃がe podatki
S膮 miejsca kt贸rych nie wolno fotografowa膰, nagrywa膰 jak JW czy poczty itd. Niewa偶ne 偶e stoisz na publicznym terenie.
Art.616a ustawy o obronie ojczyzny
6. Minister Obrony Narodowej okre艣li, w drodze rozporz膮dzenia, tryb oraz terminy wydawania zezwole艅, o kt贸rych mowa w ust. 5, oraz wz贸r znaku zakazu fotografowania, spos贸b jego uwidocznienia, utrwalenia i rozmieszczenia w lub na obiektach, o kt贸rych mowa w ust. 1 pkt 1, maj膮c na uwadze zapewnienie sprawno艣ci post臋powania oraz jednoznaczno艣ci, widoczno艣ci i czytelno艣ci zakazu w lub na obiekcie.
Poka偶 mi to rozporz膮dzenie. - jak si臋 nie znasz to si臋 nie odzywaj
Rozporz膮dzenie dotycz膮ce ZEZWOLE艃 a nie zakazu fotografowania.
(...) Najlepsze 偶e taki c馃がl przyp馃がala si臋 do policji o szczeg贸艂y a potem wzywa na pomoc, hipokryta p馃がlony.
podpis u偶ytkownika
Quae nocent, docentczyli wg ciebie taki dyrektor (czy jego ochrona) ma prawo napada膰 na przypadkowych ludzi na ulicy ?
Bzdury. Nie znasz tematu to si臋 nie odzywaj.
@: Zarzucasz mi, 偶e nie umiem czyta膰 ze zrozumieniem, a sam nie za bardzo to umiesz. Gdzie ja napisa艂em, 偶e wiadomo sk膮d nadlecia艂 pocisk? To s膮 moje domniemania. Ale ok. Za艂贸偶my, 偶e nadlecia艂 z dowolnej strony. Nie wydaje si臋 to niepokoj膮co dziwne, 偶e dolecia艂 on do centrum Polski niezauwa偶ony? No i dalej nie widz臋 tego wzburzonego morza nad kt贸rym mia艂by le偶e膰 Bydgoszcz. Ca艂y ten wyw贸d zacz膮艂 si臋 od tego, 偶e Polski system wykrywania takich rzeczy le偶y i kwiczy a przytoczony przeze mnie przypadek jest na to dowodem. T艂umacz to jak chcesz, ale wiemy jedno - tak nie powinno by膰 i w tym od samego pocz膮tku mam racj臋 bez wzgl臋du na to, co ty tam napiszesz.
Co do tego zaawansowanego systemu naprowadzania pocisk贸w, to te偶 mo偶emy sobie to mi臋dzy bajki wsadzi膰. Ich sprz臋t z powodu notorycznych niedofinansowa艅 i rozkradania pieni臋dzy na to przeznaczonych, nale偶y od dawna do najbardziej awaryjnych na 艣wiecie. No chyba, 偶e w艂a艣nie usi艂ujesz nam powiedzie膰, 偶e ca艂e to zaj艣cie zosta艂o zaplanowane przez moskali i wszystko posz艂o zgodnie z planem. Mo偶e tak by艂o. Tego obje nie stwierdzimy.
Kolejny przyk艂ad, gdzie nie czytasz ze zrozumieniem. PsikutaBezS zada艂 pytanie nie tylko o wydawanie zezwole艅 a r贸wnie偶 o wz贸r znaku zakazu fotografowania i wszelkie kwestie z jego stosowaniem zwi膮zane. Autor filmu twierdzi, 偶e takie co艣 nie zosta艂o do tej pory wydane, a co za tym idzie, ma racj臋 twierdz膮c, 偶e taki znak wydrukowany przez pani膮 Basi臋 na recepcji i wsadzony w laminark臋 jest nieprawomocny.
Podaj wi臋c link do rozporz膮dzenia Ministra Obrony Narodowej, kt贸ry ten znak definiuje, bo je艣li rzeczywi艣cie go niema, to Audyt m贸g艂 sobie tam sta膰 z tysi膮cem kamer i nikt go dotkn膮膰 nie mo偶e, a o tym w艂膮艣nie tutaj rozmawiamy.
A nie o twoich j馃がych radarach, czaszach, antenach, zasi臋gach, pasmach K, W, G czy R, bo widz臋, 偶e starasz si臋 mnie wci膮gn膮膰 na znany sobie teren, 偶eby si臋 czepia膰 mojego braku do艣wiadczenia w temacie innym, ni偶 poruszany.
(I moja lista nie jest wyimaginowana. Wprawdzie jest w formie cyfrowej, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby j膮 wydrukowa膰, 偶eby cia艂em si臋 sta艂a.)
No a od czego jest ta policja? Od pomagania, wi臋c dzwoni po nich, 偶eby zrobili to, co do nich nale偶y.
Twoim zdaniem, to jak mia艂 to zrobi膰 nie staj膮c si臋 w twoich oczach hipokryt膮? Ma sam zacz膮膰 wymierza膰 sprawiedliwo艣膰 i nie ogl膮da膰 si臋 na s艂u偶by do tego przeznaczone? Czy mo偶e skoro zadzwoni艂 na policj臋 po pomoc cho膰 raz w 偶yciu, to ju偶 nigdy nie mo偶e oceni膰 ich pracy i ma w ich obecno艣ci zawsze cichutko siedzie膰 i patrze膰 si臋 na buty?
Nadal nic nie rozumiesz ???
Ten go艣ciu to j馃がy peda艂, wk馃がiaj膮cy ludzi uczciwie wykonuj膮cych swoje obowi膮zki.