Cytat:
Civic VII, VIII i IX
Porównuję tylko i wyłącznie lanosy 97-2002 z civikami 91-2002. Młodsze civiki kosztują 4x tyle co lanosy. Młodsze lanosy były robione przez chevroleta, zazwyczaj jako bieda edyszyn z silnikami 1.4 8v.
Jeżdżę audi a4 b6 i b8 oba w quattro, nigdy nie miałem lanosa, a ty napisałeś masło maślane, jak ty to widzisz. W internecie nie ma porównań sztywności nadwozia, trwałości zawieszenia ani tego, czy zawieszenie te jest lepsze lub gorsze, ja napisałem, że zawieszenie w lanosie można swapnąć od saaba (9-5 turbo) lub od sportowych opli, taki zawias tak czy siak miażdży to w civiku, mało mnie interesuje standardowy lanos, tak samo jak typowego dzieciaka standardowy civic, bo oba wozy to przeciętniaki. Sztywność nadwozia w 20 letnich civikach nie istnieje, bo to pordzewiałe trupy, które są trumnami na kółkach. Wiadomo, że typer prowadzi się dobrze i dla tego mówią o civicu vi, że się dobrze prowadzi, pisałem o tym wcześniej. Daj obok type-r lanosa z zawiasem od saaba turbo i calibry turbo + dobra opona + c20let i zobaczysz co się wtedy będzie działo.
Co do głupot, mnie też bolą głupoty wypisywane w internecie. Tak czy siak jak miałbym brać hot hacza, to brałbym focusa, a jak miałbym brać jakąś japonię, to brałbym nissana. A lanos to taka ciekawostka z potężnym potencjałem, którego prawie nikt nie widzi... i bardzo dobrze.