nemroth te 5kafli to za co, za darmo ? bitch please...
Gouranga kazda integracja panstwa w rynek konczy sie tragicznie ; ) popatrz na historie, nie trzeba rynku stymulowac, poza tym za duzo jest zmiennych zeby cos przewidziec i nie da sie ''stymulowac''
Wyzysk tez nie do konca jest zly bo jak skonczysz robic, mozesz pojsc do sklepu i kupic produkt taniej : )
Poprawiłem, mam nadzieję, że teraz jest lepiej.
Odnośnie tych "5 kafli" - ja (i podobnie jak z 2 miliony Polaków pracujących za granicą) zarabiam koło 5 kafli na łapę, jest to minimalna krajowa u mnie a jakoś moja firma ma zyski. Pracownicy supermarketu w którym robię zakupy również dostają koło 4-5 kafelków a mimo to firma ma 0,5 miliarda euro zysku rocznie. W Polsce ten sam supermarket daje pracownikom 1,5 kafla i każe z tego powody skakać pod niebiosa ze szczęścia a Polski oddział ma 6 miliardów złotych zysku - czy firma by coś straciła jakby miała 5 miliardów złotych zysku a ten 1 miliard przeznaczyła na godziwe pensje dla pracowników?
Rynek powinien weryfikować jaka usługa jest potrzebna i ile za nią płacić. W Norwegii nie ma płacy minimalnej i nikt tam nie zarabia małych pieniędzy.