Samolot B787 z 242 osobami na pokładzie leciał do Gatwick.
[ Dodano 2025-06-12, 11:45 ]
[ Dodano 2025-06-12, 11:46 ]
Z pełnymi zbiornikamii nie miał szans na lądowanie. Widać przeciągnięcie wynikające ze zbyt małej mocy silników. Nie osiągnął V2 podczas startu, a w powietrzu już nie miał szans nadrobić. .Awaria silnika z powodu ciała obcego, np ptaka.
Odczyty z czarnej skrzynki potwierdzą moje słowa.
Szkoda ludzi...
Na pokładzie 242 osoby, nikt raczej nie przeżył, a że dodatkowo mamy jeszcze rozdupcone osiedle i budynki, to ofiar mogło być i ponad 300. Jak dotąd największa liczba ofiar katastrofy lotniczej to 583 . Prawdopodobnie do takiego wyniku nie dojdzie, ale może być blisko...
Ci fe🤬zy nawet dreamlinera nie uszanują, wszystko roz🤬bią w drobny mak, o klapach zapomnieli bo już myślami byli na urlopie rozkoszując się drineczkiem z gówna i szczyn z palemką, mocząc pupkę w cieplutkim Gangesie.
Ktoś o klapach zapomniał?
Jakby nie miał V2 to by go nie poderwali, tu ewidentny stall i na nagraniu nie widać klap...
Już mają około 40 ofiar w 1 tylko budynku...
Tylko że oni lecieli z Indii do Anglii więc trochę poj🤬eś kierunki.
Raczej je schowali, nie da się wystartować bez komunikatu wizualnego i dźwiękowego o niepoprawnej konfiguracji do startu. Możliwe że zrobili to specjalnie, nie było słychać silników, schowane klapy oznaczałyby że przelecieliby kawałek dalej (pozornie może się wydawać że jest odwrotnie, jednak jeśli silniki nie pracują a prędkość jest niska to wysunięte klapy jeszcze bardziej spowalniają samolot i ten spadłby jeszcze szybciej niż w przypadku lotu "szybowcowego"), widząc że spadną w centrum miasta może chcieli temu choć minimalnie zapobiec dolatując do mniej zaludnionej części. Bardziej zastanawia mnie wysunięte podwozie.
Na początku nagrania słychać silniki. No chyba że to po prostu szum przelatującego samolotu na małej wysokości
Z pełnymi zbiornikamii nie miał szans na lądowanie. Widać przeciągnięcie wynikające ze zbyt małej mocy silników. Nie osiągnął V2 podczas startu, a w powietrzu już nie miał szans nadrobić. .Awaria silnika z powodu ciała obcego, np ptaka.
Odczyty z czarnej skrzynki potwierdzą moje słowa.
Szkoda ludzi...