Sam jesteś k🤬a debilem. ŻADEN polityk nie zrobi ze mnie hanysa czy ci się to podoba czy nie. Częstochowa to też śląsk wg ciebie baranie?! Jak pisałem wyżej krainy geograficzne to jedno a ludzie to drugie. TO NIE JEST ŚLĄSK i weź to k🤬a zakoduj w tym swoim zakutym łbie. Było dobrze do ostatniej zmiany w województwach. Byliśmy osobno, jednym z najbogatszych województw. Niestety hanysowo potrzebowało kasy to włączyli Bielskie i Częstochowskie do tego zaj🤬ego hanysogrodu i kasę ciągną.
Za komuny mieliście dobrze, skończyło się i płaczecie!
Zobacz jak ten śląsk wygląda! SMRÓD, BRUD, BIEDA!
podpis użytkownika
Kustosz pan przyjechał, no nawet taki, taki niby to malutki mężczyzna, tutaj dookoła taki, taki, taki, taki moher miał fantastyczny, w takie pukle ujęte troszeczkę, tak na plecki zachodziło...B-B
Ty k🤬a debilu j🤬y...
Bielsko biala jest na slasku.
niemam slow na takich ulomow jak ty ale powiem ci jedno:
ulgi mielismy bo wtedy polska plakala i blagala o wegiel - teraz jak zescie sie od ruskich uzaleznili i macie ten "eko groszek" ktory jest h🤬ja warty to zescie sie wypieli na slask zeby pokazac jaka to polska jest "fajna" i niezalezna. zebys sie tylko nie obesral twoim patriotyzmem.
Sami zaczynacie a pozniej placzecie na forach jacy to biedni jestescie a jacy my zli i w ogole h🤬j nam w dupe...
Wali mnie twoje zdanie i calej polski. Ci ktorzy jada po nas z zazdrosci sa zwyklymi pop🤬lonymi gorolami dla mnie i pewnie dla reszty slaska tez.
Teraz pewnie mi odpiszesz jakies tam p🤬lone gowna wyjete z twojej obsranej zazdrosnej mordy ale odpowiem ci na to zanim cos napiszesz:
Wali mnie to.
Dobra, z mojej strony koniec dyskusji.
Ale kilka słów na zakończenie.
1.Bielsko-Biała
Powiesz komuś, że jesteś z B-B w Polsce, to powiedzą o góral (a p🤬da tam, a nie góral. No to jak nie góral i nie Ślązak, a Polacy mówią "góral" to kim jesteś?
2. Fabryka FIATa , z tym też ludzie kojarzą B-B (zresztą fabryka wybudowana TYLKO I WYŁĄCZNIE ze wzgldu na bliskość tego znienawdzonego przez ciebie Śląska (gdyby nie fabryka, nie byłoby przemysłu w B-B, więc dzięki Ślązakom, nie zap🤬lasz po tych "wielkich górach i halach" z owieczkami wielki góralu.
Wszystkie miasta, na północ od B-B to Śląsk, mieszkasz w Beskidzie Śląskim, często jeżdżę w te rejony na wypoczynek (tak jak 90% tych znienawidzonych Ślązaków) i jakoś nigdy nie spotkałem się z niechęcią, albo wrogością, więc przypuszczam że po prostu ktoś ci zrobił krzywdę że aż zabrązowiłeś majtki w tym temacie ze złości.
Z mojej strony tyle. Wygrałeś. Tylko TY jesteś najprawdziwszym z prawdziwych Polaków wśród Bielsko-Bielszczan i najprawdziwszym Bielsko-Bielszczaninem wśród Polaków.
Przyznaję Ci rację.
Hahahah aleś śmiesznynie czujesz niechęci bo zostawiasz tutaj kasę
W Zakopanym też ceprów nie lubią, ale są dutki więc są tolerowani. Odnośnie przemysłu to wiesz BARDZO, BARDZO mało! Ty widzisz tylko fabrykę Fiata (i to nie dzięki śląskowi zbudowali tą fabrykę) a o przemyśle włókienniczym który był tak wielki jak ten w Łodzi już zapomniałeś
firma BEFADO jest z Bielska, Bielmar też, BEFAMA i wiele innych. Ale hanys zna tylko Fiata.Aj ty znawco Podbeskidzia...
Najbogatszym województwem w Polsce w tamtych latach było poznańskie na drugim było bielskie a katowickie z tym całym przemysłem? W czarnej dupie!
To że dla ciebie to nie są góry to tylko twoje fanaberie.
Skoro z okna widzę góry i mam do nich raptem kilometr albo dwa (od centrum miasta) autobusem można podjechać do podnóża kilku szczytów to co to jest jak nie góry? Ty chyba mylisz góry z hałdami ale tak to już jest jak się jest hanysem. Skoro w Polsce mówią góral a jakiś hanys mówi że nie to kto ma rację? Większość czy jakiś głupi hanys?
Jak pisałem wyżej geograficznie jest to Beskid śląski i na tym się kończy powiązanie tego regionu ze śląskiem. Tak samo jak wrocław ze ślaśkiem wspólną ma tylko nazwe.
podpis użytkownika
Kustosz pan przyjechał, no nawet taki, taki niby to malutki mężczyzna, tutaj dookoła taki, taki, taki, taki moher miał fantastyczny, w takie pukle ujęte troszeczkę, tak na plecki zachodziło...Wystarczy Polaku.
Dla ciebie to chyba bycie góralem to mieszkanie w szałasie gdzieś na hali i wypasanie owiec, oraz robienie oscypków.
Czyli ludzie mieszkający w Zakopanym to też nie są górale tak?
podpis użytkownika
Kustosz pan przyjechał, no nawet taki, taki niby to malutki mężczyzna, tutaj dookoła taki, taki, taki, taki moher miał fantastyczny, w takie pukle ujęte troszeczkę, tak na plecki zachodziło...
Nie podszywaj się pod prawdziwych górali z Tatr, bo nie ma porównania, to po pierwsze.
Po drugie masz rację. Cały przemysł w B-B został stworzony tylko dla tego, że mieszkają tam wspaniali, pracowici ludzie. Nawet trudny teren górzysty i c🤬jowe położenie na południu Polski (c🤬jowe dla dystrybutorów) nie zraziły inwestorów. I Śląsk nie ma tu nic do rzeczy.
W sumie nie wiem po co odpisuję i cię karmię trollu.
Buziole :-*
Bez odbioru.
Ciekawe co byś wp🤬lał na "łobiod" gdyby nie rolnictwo z innych regionów Polski.
"prawdziwych górali" no k🤬a... I kto tu jest trolem...
Od jakiej wysokości zaczynają się "prawdziwi górale" ?
W regionie jest kilkadziesiąt miejscowości usytuowanych ściśle w górach (Bielsko-Biała, Żywiec, Wisła, Ustroń, Skoczów, Milówka, Węgierska górka itd.) z własną góralską gwarą, strojami ludowymi itp. a ty k🤬a hanysie nas obrażasz!
podpis użytkownika
Kustosz pan przyjechał, no nawet taki, taki niby to malutki mężczyzna, tutaj dookoła taki, taki, taki, taki moher miał fantastyczny, w takie pukle ujęte troszeczkę, tak na plecki zachodziło...podpis użytkownika
Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczeniem.