Hahahah aleś śmiesznynie czujesz niechęci bo zostawiasz tutaj kasę
W Zakopanym też ceprów nie lubią, ale są dutki więc są tolerowani. Odnośnie przemysłu to wiesz BARDZO, BARDZO mało! Ty widzisz tylko fabrykę Fiata (i to nie dzięki śląskowi zbudowali tą fabrykę) a o przemyśle włókienniczym który był tak wielki jak ten w Łodzi już zapomniałeś
firma BEFADO jest z Bielska, Bielmar też, BEFAMA i wiele innych. Ale hanys zna tylko Fiata.Aj ty znawco Podbeskidzia...
Najbogatszym województwem w Polsce w tamtych latach było poznańskie na drugim było bielskie a katowickie z tym całym przemysłem? W czarnej dupie!
To że dla ciebie to nie są góry to tylko twoje fanaberie.
Skoro z okna widzę góry i mam do nich raptem kilometr albo dwa (od centrum miasta) autobusem można podjechać do podnóża kilku szczytów to co to jest jak nie góry? Ty chyba mylisz góry z hałdami ale tak to już jest jak się jest hanysem. Skoro w Polsce mówią góral a jakiś hanys mówi że nie to kto ma rację? Większość czy jakiś głupi hanys?
Jak pisałem wyżej geograficznie jest to Beskid śląski i na tym się kończy powiązanie tego regionu ze śląskiem. Tak samo jak wrocław ze ślaśkiem wspólną ma tylko nazwe.