Model Szwedzki kompletnie by się nie sprawdził, Polacy są zbyt krnąbrni.
Stary - on ma zawsze wątpliwości. Poza tym ta jego wypowiedź to kompletny bełkot: niech mi pan RPO wytłumaczy w jaki sposób (walcząc z epidemią) ograniczyć wolność ludzi z "(...) poszanowaniem konstytucyjnych standardów ochrony podstawowych praw i wolności". Przecież tu jedno wyklucza drugie! Albo walczymy, albo nie. Wg mnie najlepszy byłby model Szwedzki: rząd wydał "zalecenia" i tyle. Nie stosujesz się? Nie ma problemu, zarażaj własną matkę, niech umiera sama lub z tobą. Natomiast kto woli nie ryzykować. niech przestrzega zaleceń.
jak już przytaczasz czyjąś wypowiedź (w tym przypadku Franklina), to zrób to dobrze ...
Kolejny ekspert, jPRLd...
Pokaż mi wyrok TK, który uznaje to rozporządzenie za niezgodne z konstytucją, a do czasu, gdy się nim nie wylegitymujesz, siedź grzecznie na dupie w domu jak ci kazali!
.
Jedynym idiota tutaj jestes Ty. Kady moze miec swoja opinie na dany temat i moge interpretowac slowa innych jak mi sie zywnie podoba, a jakis podstarzaly pedal z sadistica nie bedzie mi udowadnial inaczej.
"zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego, w tym uzyskania opieki zdrowotnej lub psychologicznej," - dziecko jak i dorosły potrzebuje wyjścia - "przewietrzenia się" w celu zachowania zdrowia psychicznego i fizycznego.