K🤬a, wy jesteście na prawdę tak zajebiście tępi, czy tylko mnie sie tak wydaje?
Nikt nie jest idealny, za wszystkich kierowców nie będzie odpowiadał jeden, i tak samo motocyklistów! Sam na co dzień do czynienia z dwa jak i czterema kółkami. Jadąc autem, spotykam się z kulturą innych kierowców, sam też okazuję ją. Ale jak jadę Motocyklem po mieście, i mi się co chwile jakiś kuźwa dres/dziadek/niedzielny kierowca/cham i gbur wpieprzy się z podporządkowanej to k🤬ica bierze. Ktoś kiedyś wykreował zły wizerunek motocyklisty i reszta jak barany idziecie w jednym kierunku. Jakbyście dobrze i DOKŁADNIE patrzyli w lusterka to nie dochodziło by do takich sytuacji. Mieszkam w małej wsi, mały ruch, ale tutaj właśnie zap🤬lają puszkarze jak i motocykliści grubo ponad 150, z tym że puszkarze częściej kończą w rowach.
Ogarnijcie się ludzie! Nie oceniaj człowieka tym czym jeździ, bo to nie odzwierciedla jego samego!
ps. a jak się wk🤬ie to kupie czołg i będę miał wszystkich w dupie![]()
A co do wypadków, to rzeczywiście, większość powodują kierowcy samochodów i nie mówcie, że tak nie jest... Gdy tylko nie ma świateł i jest jakieś bardziej skomplikowane skrzyżowanie to wszyscy baranieją, nikt nie wie jak ma jechać i w konsekwencji wymuszają pierwszeństwo, niejednokrotnie musiałem przed takimi uciekać.
Proszę, nie pisz jeśli nie wiesz. Obrażenia przy prędkości 45km/h skuterem/motorem/etc przy zderzeniu takim jak to są równe upadkowi z 5piętra, jak swego czasu miałem kurs na kategorię A1, to pani nam to bardzo ładnie objaśniła i pokazała wykres. Prędkość 60km/h spokojnie wystarczy, aby zabić. Większość motocyklistów szanuje moc i siłę motoru, oczywiście, każdemu czasem zdarza się 'zap🤬lać' ale czasem to nie zawsze, a wy drodzy kierowcy samochodów oceniacie nas wszystkich od razu jako jakichś pojebów, tylko dlatego, że rozpiera was zazdrość, iż ZAWSZE zostaniecie na światłach hen w tyle za nami![]()
PCiekawe jak by to było gdyby tak samo zaczeli postępować kierowcy ciężarówek? Może oni też powinni wymuszać pierwszeństwo wszystkiemu co jest mniejsze od nich i jedzie za szybko? Ciekawe jak wtedy byście się bulwersowali?
podpis użytkownika
Nie lubię hejterów. I trolli.K🤬a, wy jesteście na prawdę tak zajebiście tępi, czy tylko mnie sie tak wydaje?
Nikt nie jest idealny, za wszystkich kierowców nie będzie odpowiadał jeden, i tak samo motocyklistów! Sam na co dzień do czynienia z dwa jak i czterema kółkami. Jadąc autem, spotykam się z kulturą innych kierowców, sam też okazuję ją. Ale jak jadę Motocyklem po mieście, i mi się co chwile jakiś kuźwa dres/dziadek/niedzielny kierowca/cham i gbur wpieprzy się z podporządkowanej to k🤬ica bierze. Ktoś kiedyś wykreował zły wizerunek motocyklisty i reszta jak barany idziecie w jednym kierunku. Jakbyście dobrze i DOKŁADNIE patrzyli w lusterka to nie dochodziło by do takich sytuacji. Mieszkam w małej wsi, mały ruch, ale tutaj właśnie zap🤬lają puszkarze jak i motocykliści grubo ponad 150, z tym że puszkarze częściej kończą w rowach.
Ogarnijcie się ludzie! Nie oceniaj człowieka tym czym jeździ, bo to nie odzwierciedla jego samego!
Tylko motocyklista zrozumie motocyklistę
![]()
I proszę Was nie porównujcie skuterów do motocykli bo to mnie niesamowicie śmieszy, to jak porównanie malucha do porsche;)
Bo to właśnie ci na ścigaczach są tymi motocyklistami co tylko między sobą się potrafią zrozumieć. Choopery i inne to zupełnie inna bajka, choć jeżdżąc grupami, często jeździ z nimi ktoś na ścigaczu, bo klasyków to chyba nie trzeba mówić, że niemal za każdym razem są.
BTW. K🤬a, dlaczego jako stały bywalec sadistica oraz częsty grzebacz w necie ciągle napotykam wątki typu "motocyklista na ścigaczu zginął w Wąchocku", "motocyklista na ścigaczu to...", "motocyklista na ścigaczu tamto..."? Czemu rzadkością jest czytać o tym, że zginął motocyklista na chopperze, classicu czy motocyklu turystycznym?
Nie wiem dlaczego się tak unosisz. Pomyśl o motocykliście jako o użytkowniku drogi tak jak o każdym innym użytkowniku. Czy to, że motocykl posiada 2 kółka oznacza, że może się wp🤬lać gdzie popadnie bo jest węższy ? Czy to zobowiązuje kierowców do zwracania wyjątkowej uwagi na motocyklistów ? Co by było, gdyby w rzeczy samej motocykliści powinni jeździć na tych samych zasadach co kierowcy samochodów ? Droga to nie slalom gigant !! Kto w tym przypadku jest tępy ? Pamiętaj też, że istnieje pytanie retoryczne, naprawdę nie oczekuję od Ciebie odpowiedzi, nawet jej sobie nie życzę.
Tylko warto się zastanowić - być debilem w mercedesie i oddać auto do kasacji - czy być debilem na motocyklu i oddać siebie do kasacji...
Wiadomo że motocykl szybciej z tych świateł odjedzie i cię raczej nie przyblokuje.
Nie być debilem i jeździć z wyobraźnią
Pozdrawiam
![]()