Najgorsze, że porwał za sobą pół narodu, narodu gdzie królowali malarze, pisarze, muzycy, filozofowie... Fakt był też taki, że kuśka Adolfikowi nie stawała
A drugie pół wyrżnął w pień - też pisarzy, artystów, poetów itd...
Dorobek i bezcenne dzieła ludzi światłych płonęły na stosach przy dzikich tańcach cywilizowanych, zdawałoby się, ludzi...
podpis użytkownika
Uwierzysz w Boga, jeśli pokażę Ci Diabła ?A dlaczego miało by tak nie być ? Czy przez to cywilizacja jest słabsza? Wojny były, są i będą. Cywilizacja idzie naprzód. Czy się to komuś podoba czy nie. Cywilizacja jest aktualnie na najwyższym poziomie. Nigdy człowiek nie byl tak zdolny, nigdy cywilizacja nie była rozwinieta tak jak dzisiaj. Edukacja, medycyna, szkolnictwo , na najwyższym poziomie
A co się do tego rozwoju przyczyniło? Wojny, ciągła konkurencja, walka
No wybacz, Driverze, ale dla mnie nie do zaakceptowania są teorie nazistów.
podpis użytkownika
Uwierzysz w Boga, jeśli pokażę Ci Diabła ?Perełko, ja nie pod tym kątem. Oczywiście, że jeśli mi zadasz pytanie, trącące patosem, typu " Czy chciałbyś zabijać dzieci i starszych ludzi ?" To odpowiem Ci, że nie, nie chciałbym. Ale ja piszę o czymś innym. Wojny były, są i będę. To rozwija cywilizację i ludzkość, patrząc przez pryzmat całych wieków, dekad, setek lat
I taka jest prawda. Czy się to komuś podoba czy nie 😉