Wysłany: 
2010-04-20, 12:05
                                                                                                                , ID: 
243385
                                                                                                                                                                                 Zgłoś

W końcu ludzie z którymi można podyskutować. 
1" Legalizacja trawy przez rząd udostępni dzieciakom kompletnie możliwość jej dostania. Podzieje się tak że nawet 12-15 latkowie zaczną ja palić - dlaczego ? a dlatego że wiek pierwszych kontaktów z narkotykami, alkoholem, papierosami i innymi maleje. W momencie kiedy trawa będzie dostępna na poziomie jak fajki to już bachory będą palić - a uwierzcie mi - to robi z mózgu siarę. 
2" Zwiększy się ilość narkomanów - wiem że nie każdy jest na tyle słaby by rozpocząć swoją przygodę z trawą a skończyć na tabsach, ale są tacy ludzie, ich nie brakuje, szczególnie w miastach biedniejszych gdzie poziom życia jest nieco niższy niż w bogatszych miastach. Chodzi mi tu o zajęcia jakie ma młodzież. Znam wsie na których grupki młodzieży nie mają co robić to siedzą na miejscówkach i piją codziennie piwo. W mniejszych miastach młodzież ma większy dostęp do narkotyków.
3" Trawa uzależnia psychicznie - to nie fajka, bo fajki uzależniają psychnicznie i fizycznie - od nikotyny. Podobnie z alkoholem.
4" Podajcie mi doniesienia naukowe które mówią że palenie trawy (NIE SAMO THC) leczy albo nic nie powoduje w mózgu, gardle, płucach, nerwach.
5" Pytanie: Czy uważasz że legalizacja powodująca dostęp, znaczy użytek na własne potrzeby do posiadania do 5 g przy sobie nic nie zmieni w naszym funkcjonowaniu ? Dlaczego ? Nie patrz tylko na siebie, albo porównaj jak się zachowujesz Ty do innych znajomych (np. którzy robią głupoty)