Piekny żywioł! Uwielbiam sztormy...
Zależy od punktu widzenia.
Jak na Bałtyku miałem 9 na żaglowcu i miałem wachtę, to tylko na gretingu siedziałem i trzymałem się jakiejś poręczy.
Nawet rzygać mi się nie chciało a byłem drugim żygaczem na okręcie
Widok zajebisty jak idzie fale wysokości połowy masztu i żaglowiec wchodzi na nią.
Raz dziób masz 5 metrów niżej raz wyżej.
No i załatwianie się na Morzu Północnym, specyficzne , krótkie , wysokie fale i większość roku sztorm.
Chcesz usiąść na kiblu i deska cię klepie w dupę
Zazdraszczam wrażeń... 🤩
Mój rekord to 17 pawi w ciągu doby, połowa żółcią
Klarowanie żagli na wysokości 30 metrów to tez ciekawe wrażenia.
Wchodzisz po wantach, przy bocianich gniazdach odchylasz się do tyłu, żeby na nie wejść, na koniec idziesz wzdłuż rei kilkanaście metrów po stalowej lince, przypinasz się szelkami do tzw lifelinki.
Sikało się do rynny, taka z 5 metrów długości a nad nią poręcz, żeby się przytrzymać.
Jak na Bałtyku miałem 9 na żaglowcu i miałem wachtę, to tylko na gretingu siedziałem i trzymałem się jakiejś poręczy.
Widok zajebisty jak idzie fale wysokości połowy masztu i żaglowiec wchodzi na nią.
No i załatwianie się na Morzu Północnym, specyficzne , krótkie , wysokie fale i większość roku sztorm.
Fregaty nasze ojczyste mają około 40m, ale Pomorze stoi w porcie, a Młodzieży tylko pływa.
Ale mało to jest innych łajb wokół?
A nie mogliście zamiast wody użyć wódy? Na lądzie możesz mieć takie same efekty: pawie, wiatr tobą miota, podłoga się chwieje — a o ile bezpieczniej!Mój rekord to 17 pawi w ciągu doby, połowa żółcią
Klarowanie żagli na wysokości 30 metrów to tez ciekawe wrażenia.
podpis użytkownika
Powiedzcie proszę że pogib.