W Polsce niestety jest taka mentalność, że muszę mieć. Zamiast kupić np. 2 letnią Skodę Fabię albo coś innego małego, to przeciętny polaczek kupi za tę kasę u Turka w Niemcowni 15 letnie BMW ulepione z 5ciu z przebiegiem 180 000 km. Taką mamy mentalność. Ja jeżdżę obecnie Rapidem z 2016 mimo że za to bym kupił bez problemu coś starszego i większego. Ale mam właśnie świadomość, że są rzeczy których nie widać. Argumentacja Twoja też jest z dupy - jak Cię nie stać to może kup sobie rower albo jeździ PKS-em.
Miałem 10 letniego kompa i chciałem go zmodernizować, bo wiecie 4gb RAMu jest gorsze od 8 gb EAMu a 16 jest jeszcze lepszy. Poza tym musiałem zmienić procesor bo core 2 duo był już za słaby na nowe aplikacje. Niestety zmiana procesora wiązała się ze zmianą płyty głównej. Karta graficzna tez była przestarzała i w formacie AGP a teraz tylko PCI można kupić. Koniec końców kupiłem nowy komputer a stary wyrzuciłem. Nowy jest lepszy i szybszy, polecam kupić nowy.
A na poważnie to są oczywiste oczywistości, nawet na kwejka to się nie nadaje.
Widze, że pasjonujesz się motoryzacją, więc zadam ci pytanie: Co to k***a kogo obchodzi???