W nowoczesnej technologii mięsa stosowane są dodatki, które pełnią funkcje związane z:
- kształtowaniem i utrwalaniem pożądanej barwy produktów,
- zwiększaniem trwałości mikrobiologicznej,
- uatrakcyjnianiem walorów smakowych,
- poprawianiem konsystencji produktu,
-zwiększaniem wydajności produktu gotowego.
Smacznego
Gwarantuję ci tak na 99,9% że gdyby odciąć cię od pożywienia na wystarczająco długo to zjadł byś psa, kota czy szczura a nawet dużo insze rzeczy.
Nie bronię tej nacji, jednak czasy głodu to oni mieli w hu wielkie, nic dziwnego że pewne zachowania, zjawiska czy rzeczy które się tam dzieją przetrwały do obecnych czasów.
Ps. Ty tak serio? Dalej wierzysz że ktoś sobie oj🤬 mysz ze skrzydłami i od tego się to wszystko zaczęło? Dalej? Po tym wszystkim co się do tej pory odj🤬o i jak to wyglądało?