nie widzę tu przekroczenia uprawnień
kobieta pieprzy jak potłuczona
vice versa, jeżeli jesteś ukraińcem to naucz się w końcu czym jest insynuacja, prowokacja. Długo już w Polsce jesteś.
Poruszono też wątek związany z uprawnieniami kontrolerów. Mają prawo zatrzymać osobę, która nie stosuje się do ich poleceń, ale nie mogą używać siły fizycznej.
- Jeśli pasażer odmawia okazania dokumentu tożsamości, kontroler ma prawo zatrzymać pasażera do momentu przybycia policji. Kontroler może poprosić policję o przyjazd w celu ustalenia tożsamości pasażera. Należy pamiętać, że kontroler nie ma uprawnień policyjnych i nie może używać siły fizycznej ani dokonywać przeszukania pasażera. Jeśli pasażer odmówi okazania dokumentu tożsamości i będzie próbował opuścić autobus, kontroler może jedynie uniemożliwić mu ucieczkę w granicach prawa i bezpieczeństwa, czekając na przybycie służb porządkowych. Zatrzymanie pasażera przez kontrolera musi być zgodne z prawem, a działania muszą być proporcjonalne i nie mogą naruszać godności osobistej pasażera - wyjaśnia Łukasz Kadłubowski.(zastępca prezydenta Szczecina - moje przypomnienie)
Nie, jestem na tyle inteligentny, że napisałem, że na jego miejscu ja bym to zrobił, bo mam na adwokata i na rozprawy sądowe. Nigdzie natomiast nie napisałem że on powinien to zrobić.
Choć z drugiej strony, jest taka możliwość, że z tym filmikiem nie musiałby mieć na adwokata bo znalazł by go za darmo gdyż koszta sądowe w takich przypadkach kryje strona przegrywająca, a koszt adwokata jest jednym z takich kosztów.