podpis użytkownika
Si vis pacem para bellumpodpis użytkownika
Si vis pacem para bellum
Po pierwsze popraw interpunkcję. Po drugie mało kogo powinno obchodzić co ktoś robi jeśli nie łamie prawa. Jeśli ludzie by z takiego prawa nie korzystali to po pewnym czasie wprowadzono by zakaz i prawa jednostki były by ograniczone względem głupiej większości.
Nie wiem jak wygląda normalny obywatel Texasu, ale wiem, że ludzie są tam w większości do widoku broni przyzwyczajeni i jedni to popierają, drudzy patrzą z politowaniem, ale nie mają nic przeciwko, a trzeci (pewnie najmniejsza część) podnoszą wrzask.
Ja będąc takim obywatelem osobiście wolałbym żeby ludzie chodzili z bronią na wierzchu (co jest legalne) niż mieli ją ukrytą (na co trzeba mieć odpowiednie pozwolenie, co nawet z filmu wynika).
Tutaj przykład policjanta, który zna prawo i potrafi się zachować:
Jest to można powiedzieć szeroko zakrojona akcja miłośników broni w USA.
Na filmiku żołnierz sił zbrojnych USA wraca sobie spokojnie prawdopodobnie ze strzelnicy z synem po jakiejś drodze i zostaje bezprawnie aresztowany.Na filmiku nieodpowiedzialny posiadacz broni i ojciec, który sam się prosił o kłopoty, by później bełkotać o swoim uciśnieniu. Aż dziwne, że dorosły człowiek nie rozumie, co jest złego w paradowaniu po ulicy z karabinkiem automatycznym w rękach.
podpis użytkownika
Si vis pacem para bellum