Po pierwsze popraw interpunkcję. Po drugie mało kogo powinno obchodzić co ktoś robi jeśli nie łamie prawa. Jeśli ludzie by z takiego prawa nie korzystali to po pewnym czasie wprowadzono by zakaz i prawa jednostki były by ograniczone względem głupiej większości.
Nie wiem jak wygląda normalny obywatel Texasu, ale wiem, że ludzie są tam w większości do widoku broni przyzwyczajeni i jedni to popierają, drudzy patrzą z politowaniem, ale nie mają nic przeciwko, a trzeci (pewnie najmniejsza część) podnoszą wrzask.
Ja będąc takim obywatelem osobiście wolałbym żeby ludzie chodzili z bronią na wierzchu (co jest legalne) niż mieli ją ukrytą (na co trzeba mieć odpowiednie pozwolenie, co nawet z filmu wynika).
Tutaj przykład policjanta, który zna prawo i potrafi się zachować:
Jest to można powiedzieć szeroko zakrojona akcja miłośników broni w USA.
Na filmiku żołnierz sił zbrojnych USA wraca sobie spokojnie prawdopodobnie ze strzelnicy z synem po jakiejś drodze i zostaje bezprawnie aresztowany.Na filmiku nieodpowiedzialny posiadacz broni i ojciec, który sam się prosił o kłopoty, by później bełkotać o swoim uciśnieniu. Aż dziwne, że dorosły człowiek nie rozumie, co jest złego w paradowaniu po ulicy z karabinkiem automatycznym w rękach.