przelicz dni wedłu rachuby w Genezis, wez opowiesc o potopie i masz to 360 dni, tam jest dziwny rodzaj kalendarza w ktorym kazdy miesiac ma dokladnie 30 dni, podobno od niedokladnej rachuby miesiaca ksiezycowego, bo na morzu nie da sie bez dokladnych przyrządów inaczej liczyc
o jakie daty Ci chodzi? rzucasz jakimis niekonkretnymi zarzutami, wiec nie masz nic na poparcie swojego argumentu, która data niby w tym wszystkim się nie zgadza? no dalej, prosze, skoro tak żelazna logiką operujesz a ja jestem naiwaniaczkie-prostaczkiem co to wszystko bierze na wiare to wykaż to matematycznie, nie potrafisz?
argumenty ateistów są zawsze równie żałosne- my mamy racje i nie musimy niczego udowadniać, wy sie nie kierujecie logiką -p🤬lenie kotka za pomocą młotka, dobre dla gimbazy co szuka powodu bu w nic nie wierzyć
a tego to mi się nie chce komentować, ilu pretendentów do nieistniejacego tronu w tym roku wjechalo do Jerozolimy?
czytaj ze zrozumienie
kto żyjący nie pożniej niż w II w. pne wiedział że dokładnie tyle a tyle lat po wydarzeniach wjedzie Król do Jerozolimy, czyli skądd miał wiedzieć co sie wydaży za pare wieków?
a jednak wiedział
podpis użytkownika
"Multikulturowość jest dobra!" - Elin Krantz@UP
Nadal nie przyswajasz, ze ksiega daniela byla znana kiedy byly pisane ewangelie ?
A zrodla dat to tylko przeliczenie wstecz w oparciu o okreslony dzien ichniego miesiaca podanego w ewangeliach (ktore swoja droga sie na sobie opieraja - wczesniej pisane mialy wplyw na te pozniej pisane).
Z tego powodu zadne obliczanie dat i potwierdzanie przepowiedni nie ma oparcia w rzeczywistosci, ludzie lubia zmyslac (zawsze tak bylo i bedzie), wiec dlaczego by nie odniesc sie do dat ze starej przepowiedni kiedy piszemy o kims dla nas wyjatkowym ?
Kazdy tekst nadal pozostaje tekstem - dopiero wiele tekstow mowiacych o takiej dacie lub wiele dowodow z roznych zrodel mogloby stanowic o prawdziwosci.
Daty tej nie potwierdza tez zacmienie slonca, ktore mialo byc podczas smierci JC - bo wtedy go nie bylo (czyt. ksiezyc -> slonce), oczywiscie moglo to byc magiczne zacmienie.
Rozumiesz, czy nie ?