sposób odnoszenia się do Pani Wandy Traczyk-Stawskiej, żołnierza AK. Już wiedzialam co to za ludzkie gówno.
Uhh. Zapaliłam się. Sry.
Teraz dopiero o tym wiecie? Aż filmik byl potrzebny, żeby wiedzieć jaką kreaturą jest bąkiewicz? (mała litera celowo, bo to nie zasługuje na miano człowieka).
Wystarczyło mi to, ze zobaczyłam jego stosunek i sposób odnoszenia się do Pani Wandy Traczyk-Stawskiej, żołnierza AK. Już wiedzialam co to za ludzkie gówno.
Uhh. Zapaliłam się. Sry.
No dobra, boli mnie glowa, jestem po dyżurze, ale parę słów:
Ten cymbał jest zastępcą kierownika czy prezesa ONR. Czym jest ONR? Ano, dla przypomnienia:
Obóz Narodowo-Radykalny (ONR) – polskie skrajnie prawicowe] i skrajnie nacjonalistyczne ugrupowanie polityczne, przez część publicystów i badaczy określane jako faszyzujące lub wprost faszystowskie, nawiązujące do działalności istniejącego w II Rzeczypospolitej ruchu o tej samej nazwie i z tej racji określane niekiedy jako neo-ONR. Od 2012 ugrupowanie jest zarejestrowane jako stowarzyszenie.
4 grudnia 2008 Sąd w Strzelcach Opolskich skazał trzech członków ONR-u za wykonywanie gestu „faszystowskiego pozdrowienia” na karę 6 miesięcy w zawieszeniu na trzy lata, tysiąc złotych grzywny, dozór kuratorski oraz zakaz publicznego wykonywania gestu.
12 października 2009 Sąd Rejonowy w Opolu postanowił o zdelegalizowaniu ONR z Brzegu w związku z wykonywaniem „faszystowskich gestów” przez trzech członków organizacji podczas uroczystości państwowych na Górze Świętej Anny.
W 2016 falę krytyki wywołało zdjęcie Léona Degrelle’a, belgijskiego zwolennika faszyzmu i nazizmu, oraz oficera SS, które umieścił na swoim profilu w serwisie Facebook rzecznik ONR, Tomasz Kalinowski.
Podczas zorganizowanych w Gdańsku w 2018 roku obchodów 84. rocznicy powstania organizacji, w pochodzie, który szedł ulicami miasta obecny był także przedstawiciel neofaszystowskiej włoskiej organizacji Forza Nuova.
Tego jest mnóstwo, jak i wyroków i ulaskawien (zgadnij, przez kogo?) imć pana B.
Podsumowując:
Ideologia polityczna ONR: narodowy radykalizm, szowinizm, faszyzm, narodowy socjalizm, nacjonalizm.
Czyli człowiek związany i wyznający tego typu poglądy nie zasługuje na miano faszysty czy nazisty?
Współczuję zmęczenia po dyżurze, niemniej co nazistowskiego zrobił wczesniej wymieniony?
Jesteś bardzo miły
Ale że mial zagazować Ż__ów?
Wystarczą mi jego poglądy, żeby nie tolerować osoby, a przede wszystkim trzymać się jak najdalej (wiesz, sadolska prawda o gównie i wentylatorze). I tak poświęciłam temu indywiduum zbyt dużo mojego czasu i emocji...
Teraz dopiero o tym wiecie? Aż filmik byl potrzebny, żeby wiedzieć jaką kreaturą jest bąkiewicz? (mała litera celowo, bo to nie zasługuje na miano człowieka).
Wystarczyło mi to, ze zobaczyłam jego stosunek i sposób odnoszenia się do Pani Wandy Traczyk-Stawskiej, żołnierza AK. Już wiedzialam co to za ludzkie gówno.
Uhh. Zapaliłam się. Sry.