Wysłany:
2012-04-04, 14:51
, ID:
1068124
2
Zgłoś
Śmiać mi się chcę trochę, jak słucham tego gościa... Kolejny film z cyklu "jest źle, będzie gorzej".
Widać, że pojęcia nie ma o zmianach, do których dochodzi na jego własnym podwórku.
Bo dla prostych ludzi liczy się tylko to, ile każdy z osobna "ma", a to co się dzieje dookoła, to sprawa podrzędna. Nie mieszkam na codzień w Polsce, ale za to mam punkt odniesienia. Krótko mówiąc - Wiem jak było kilka lat temu, wiem jak jest teraz i na przykładzie Krakowa, mogę śmiało porównać warunki życia, do tych za granicą.
W ostatnich latach sytuacja poprawiła się znacząco, pod względem infrastruktury.
W Krakowie bywam 2-3 razy do roku, za każdym razem, coś nowego mnie zaskakuje, w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Zadłużenie, to sprawa normalna w sytuacji, gdy państwo chce się zacząć rozwijać.
Gdy budujesz dom, a nie masz kapitału, to nie chodzisz 20lat głodny, aż uzbierasz kase, tylko idziesz do banku. A później spłacasz kredyt, bo za darmo to jedynie wp🤬l można chwycić.
Dlatego wk🤬ia mnie p🤬lone narzekanie typu "bedziemy spłacać zadłużenie, głupi Tusk". Tak będziemy k🤬a spłacać zadłużenie, bo nie chcemy żyć w syfie przez następne 40lat. I skończ chłopie narzekać, na c🤬jowe państwowe emerytury, bo każdy tępy łeb wie już, że trzeba sobie prywatne składki opłacać, żeby jako tako żyć. I nie ma znaczenia czy wiek emerytalny będzie 60,65,67 czy 70lat, państwowe emerytury i tak będą c🤬jowe.
Zamiast marnować czas nagrywając takie c🤬ja warte propagandowe gówno, zrób filmik o prywatnych funduszach emerytalnych i wyjaśnij na jakich zasadach działąją.
Następnym razem nagraj film "jest źle, ale zrób to, żeby było Ci lepiej", bo narzekać każdy potrafi.
A tak na marginesie lumpy zbierający puszki, przyczyniają się więcej do poprawy sytuacji w kraju, niż ty swoim nędznym p🤬leniem.
Tyle.