Za przeproszeniem, kto dziś służy w naszej armii? Byłem w wojsku, ale nie opieram swojego zdania tylko na czasie służby. Jak na moje oko, zdecydowana większość służy głównie dlatego, żeby się nie napracować i szybko mieć zagwarantowaną emeryturę. Kto decyduje się na bycie trepem z patriotycznych powódek i chęci zasłonienia własną piersią Ojczyzny? Proszę Was.. Pójdę na trepa, nie skalam się pracą, przep🤬lę młodych raz na x czasu, pochlam z kolegami, wyłapię awans, trzynastka, mundurówka.. A i jeszcze się da coś zap🤬lić. Większość trepów decyduje się na służbę, bo nie widzą lepszej perspektywy. Jak wszędzie, w znacznym stopniu awans zależy od układów, pokrewieństwa, znajomości. Z tego, co się naoglądałem, w miarę normalni ludzie się trafiają, jednak wyższe stopnie w przewadze obsadzone są idiotami. Jest to oczywiście tylko moje zdanie, jeśli kogoś uraziłem, to trudno

O, to może jeszcze taka ciekawostka. Często w prywatnych relacjach można bardzo szybko się zorientować, nie wiedząc czym się dana osoba para, że ktoś jest trepem. Nie mówię teraz o startowaniu lewą nogą itp. Usiąść przy piwie, zamienić kilka zdań i beton zawsze się sam ujawni.
Co do konfliktu, uważam, że nie powinniśmy się wp🤬lać.