Tak tak, wybieraj sobie te najłagodniejsze fragmenty z lewackiej ocenzurowanej Wikipedii. To może ja wybiorę fragmenty z wpisów, które były tam tuż przed wybuchem wojny:
"Batalion tworzy znaczna liczba osób skazanych wyrokami sądów, według Ołeha Laszki udział takich osób sięga do połowy składu jednostki. Oprócz tego w skład batalionu wchodzi grupa neonazistów z różnych krajów Europy."
"Centralny element emblematu batalionu stanowią neonazistowskie symbole Wolfsangel i Schwarze Sonne.
Dowódca batalionu, Biłecki twierdzi, iż oprócz walki z separatystami jego misją jest prowadzenie krucjaty białej rasy przeciwko semickim podludziom"
W najnowszej wersji są też co ciekawe wzmianki o torturowaniu ludzi.
a nie, w sumie nasze społeczeństwo to nigdy się nie obudzi. Nawet jakby dymali ich w biały dzień na ulicy w dupę, to drapali by się w głowę i tłumaczyli to sobie, że to jakiś nowy program profilaktyki zdrowia.
W Polsce państwo nie sponsorowało narodowców? Nie posługiwali się symboliką związaną z np. Falangą?
Zostawiając Ukrainę sobie samej My, Polacy, wygralibyśmy i mieli spokój z ruSSKimi?! Nie jesteś czasem zbyt naiwny?
Ale teraz? Oficjalnie dawało im broń, w tym ciężką? Stworzyli z nich jednostki bojowe? Zatwierdzali w ich oficjalnej symbolice czysto nazistowskie znaki?
Odstaw to, albo bierz połowę.
Gdzie napisałem o spokoju z ruskimi? Piszę wyraźnie, od zawsze; gardzę szczerze obydwoma stronami tej wojny.
Najlepiej dla całej Europy byłoby, gdyby się wzajemnie wyrżnęli do zera.
Osobiście poznałem tylko tego, ale musiałem założyć rękawiczki, bo oni ponoć HIVa roznoszą
A tu ta dziewczynka, która była przez 3 miesiące przetrzymywana bez jedzenia w piwnicach Azovstalu przez orków, którzy ją gw🤬cili. To ta, która po odbiciu przez SS Galizen, przyjechała do Polski i tak ładnie śpiewała w operze