źródło
fakty.interia.pl/polska/news-19-latek-z-pisza-skazany-za-przekroczenie...
podpis użytkownika
Ja, nieosoba niechcąca dwójmyśleć co dzień popełniam myślozbrodnię. Jedynym dwa plus słusznym plusczynem jest użycie nowomowy zamiast staromowy w opisie.art. 158 § 3 k.k. - jeżeli następstwem bójki lub pobicia jest śmierć człowieka, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10
podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<Ale czego się spodziewał, użycie noża podczas bójki oznacza problemy nawet jeśli napastnik nie umrze, gdy tamten atakuje nieuzbrojony. Jeszcze można by zrozumieć, gdyby w ręce/nogi celował, ale cios nożem w klatkę, raczej źle się kończy.
To nie był napad rabunkowy, włamanie czy próba zabójstwa, tylko pijaczek pod klubem szukający zaczepki, a takich pełno, jednak nikt ich nie zabija.
Mogli mu zmienić kwalifikację czynu na pobicie ze skutkiem śmiertelnym.
Cytat:
art. 158 § 3 k.k. - jeżeli następstwem bójki lub pobicia jest śmierć człowieka, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10
I wtedy zawiasy można już dać.
podpis użytkownika
Każdy myślący człowiek jest ateistą.podpis użytkownika
per aspera ad astraCzy ja dobrze rozumiem? Koleś dostał w gębę i wywalili go z lokalu, a on zamiast iść do domu, czekał na innego gościa, wbił mu nóż w klatkę piersiową i pozbył się narzędzia i uciekł? No nie wiem czy czasem 4 lata to nie za mało.
Za danie w gębę nie wbija się komuś noża w klatę, tylko albo się oddaje, albo idzie w p🤬diet.
nie moge tego debilnego prawa zrozumiec,mam nadzieje ze chociaz te k***y z pisu jakos zareaguja na to.
podpis użytkownika
Każdy myślący człowiek jest ateistą.