Po pierwsze czego wy wymagacie od państwa, które praktycznie buduje sie od podstaw od 20 lat ??!?
A przecież następują kolejne fazy kryzysu, który raczej nie pomaga nam w rozwoju.
Już mnie krew zalewa jak widze takie wypociny. Wszystkim jest źle, polska do dno i robi się coraz większe bagno bla bla bla politycy kradną, nic nie robią. K🤬a! Po pierwsze czego wy wymagacie od państwa, które praktycznie buduje sie od podstaw od 20 lat ??!? Które musi nadrabiać prawie pół wieku rozwoju, aby sięgnąć choćby minimum poziomu życia w krajach zachodnich?? Naoglądaliście się jak wygląda super dostatnie życie za granicą i wymagacie aby w Polsce z dnia na dzień stał się raj na ziemi. A przecież następują kolejne fazy kryzysu, który raczej nie pomaga nam w rozwoju. Trzeba się cieszyć, że mimo naszej ciężkiej sytuacji i tak nie musimy brać miliardowych pożyczek, nie ma u nas 20% bezrobocia, ludzie żyją skromnie ale żyją u siebie. Sranie p🤬lenie o tym, że my patrioci musimy obalić polityków, którzy zawsze w jakiś sposób będą źli czy to lewica, czy prawica czy centrum, nie ważne. Może zamiast liczyć tylko na państwo, socjalne itp trzeba się ogarnąć (jeśli się potrafi) i coś dla siebie zrobić. A nie sp🤬alać jak jest źle i psioczyć z zagranicy. To nazywacie patriotyzmem?? Krew potrafi zalać, jak ludzie chcą, aby było lepiej w ich życiu, ale nie wkładają choćby krzty pracy i zaangażowania w swoją przyszłość. Mam w dupie czy jesteś mechanikiem, naukowcem, nauczycielem czy licencjatem ochrony środowiska. Sam założyłem mały biznes i jakoś źle nie jest. I wcale k🤬a nie potrzebuję wychodzić na ulicę i drzeć się przez megafony tudzież nap🤬lać policję, aby udowodnić, że należy mi się więcej i moje życie może być lepsze. Prawda jest jedna. Chcesz coś osiągnąć w tych trudnych dla większości czasach? To się k🤬a weź do roboty, pomyśl trochę a nie tylko płacz, manifestacje, olaboga rzeczywiście.
i znów się znalazł jakiś biznesmen z dupy co nie miał do czynienia z urzędami. Akurat kolego tak się składa że też postanowiłem założyć mały interes i na wstępnie dostałem w pysk od sanepidu, urzędu pracy o urzędzie miasta i ZUSie już nie wspomnę. Myślisz że jesteś taki genialny dając takie rady? Tak się składa że rząd powinien zachęcać młodych ludzi do działania zwalniając przez okres początkowy z ZUSu, podatków itp nie wspominając już że przydałaby się dotacja na start której wywalczenie u mnie w mieście graniczy z cudem. Jak tu legalnie zacząć działać gdy musisz na wstępnie wykarmić mordy urzędnicze i zapłacić tuskową daninę nie wspominając o pensji i wszystkich świadczeniach wobec pracowników, wynajmujących skarbówek itd....Już mnie krew zalewa jak widze takie wypociny. Wszystkim jest źle, polska do dno i robi się coraz większe bagno bla bla bla politycy kradną, nic nie robią. K🤬a! Po pierwsze czego wy wymagacie od państwa, które praktycznie buduje sie od podstaw od 20 lat ??!? Które musi nadrabiać prawie pół wieku rozwoju, aby sięgnąć choćby minimum poziomu życia w krajach zachodnich?? Naoglądaliście się jak wygląda super dostatnie życie za granicą i wymagacie aby w Polsce z dnia na dzień stał się raj na ziemi. A przecież następują kolejne fazy kryzysu, który raczej nie pomaga nam w rozwoju. Trzeba się cieszyć, że mimo naszej ciężkiej sytuacji i tak nie musimy brać miliardowych pożyczek, nie ma u nas 20% bezrobocia, ludzie żyją skromnie ale żyją u siebie. Sranie p🤬lenie o tym, że my patrioci musimy obalić polityków, którzy zawsze w jakiś sposób będą źli czy to lewica, czy prawica czy centrum, nie ważne. Może zamiast liczyć tylko na państwo, socjalne itp trzeba się ogarnąć (jeśli się potrafi) i coś dla siebie zrobić. A nie sp🤬alać jak jest źle i psioczyć z zagranicy. To nazywacie patriotyzmem?? Krew potrafi zalać, jak ludzie chcą, aby było lepiej w ich życiu, ale nie wkładają choćby krzty pracy i zaangażowania w swoją przyszłość. Mam w dupie czy jesteś mechanikiem, naukowcem, nauczycielem czy licencjatem ochrony środowiska. Sam założyłem mały biznes i jakoś źle nie jest. I wcale k🤬a nie potrzebuję wychodzić na ulicę i drzeć się przez megafony tudzież nap🤬lać policję, aby udowodnić, że należy mi się więcej i moje życie może być lepsze. Prawda jest jedna. Chcesz coś osiągnąć w tych trudnych dla większości czasach? To się k🤬a weź do roboty, pomyśl trochę a nie tylko płacz, manifestacje, olaboga rzeczywiście.
Jak tu legalnie zacząć działać gdy musisz na wstępnie wykarmić mordy urzędnicze i zapłacić tuskową daninę nie wspominając o pensji i wszystkich świadczeniach wobec pracowników, wynajmujących skarbówek itd....