A ja właśnie zobaczyłem, czemu fantastico tak rzadko widuję...
Sunday, Ty chyba jesteś niewyżyty na jakiejś płaszczyźnie. Dobrze wiesz, że fantastico nikomu nie szkodził, a jego opisy zawsze były takie, jakie znamy i choćbyś mu banował cały internet, to tego nie zmienisz. Tak samo, jak nie odetniesz dostępu do portalu mi i całej reszcie popaprańców, którzy w dupie mają te całe warny i grożenie palcem. Oczywiście zasad pilnować ktoś musi, ale egzekwowanie prawa powinno być wykonywane z rozsądkiem. Ledwo tu wszedłem, żeby to na forum napisać, a już me oczy kolejny twój kwiatek wita:
Sunday napisał/a:
, najpierw postaraj się pisać w ramach ogólnie przyjętych norm obyczajowych, jeśli chcesz żeby twoja sugestia była traktowana poważnie.
No
Jaczuro może kulturą nie tryska, ale ja nie widzę problemu w tym, żeby jego sugestia została potraktowana poważnie. Zwrócił uwagę na występujący problem i chwała mu za to. Od tego jest ten dział i widząc jego składnię, to można nawet powiedzieć, że starał się jak mógł. Cenię sobie ten portal i nie blokuję na nim reklam ad-blockiem, bo jest on, moim zdaniem, jedną z ostatnich ostoi czystego i nieokrzesanego internetu. Niestety tacy żandarmi jak Ty starają się zrobić z niego miejsce do porzygu sterylne, wolne od wszelakich uchybień. Uważam, że takie działania nie mają większego sensu, bo ludzie nie wchodzą tutaj szukać poprawności politycznej, czy "ogólnie przyjętych norm obyczajowych", jak to napisałeś. Regulamin jasno określa, kto ponosi odpowiedzialność za publikowane tutaj treści. Nie ma potrzeby zgrywać surowego wujaszka, który twardą ręką pokazuje gdzie kto ma stanąć. Na każdym forum jakie w życiu widziałem zawsze jest to samo - moderusom władza do głowy uderza. Wydaje mi się, że wasza rola polega na trzymaniu portalu w dobrej kondycji, a nie pouczaniu pasem wszystkich na każdy temat...
Jeśli w twojej pokrętnej logice to, co napisałem, nie jest sugestią i źle trafiłem, to proszę, mam następną: tagi popraw. Albo wymyśl mechanizm, który pozwalałby poprawiać je tym najbardziej "pomagającym". Ile to razy i od ilu lat podnoszono temat, że film zdublowany na 1000%, ale nie idzie odnaleźć, bo źle, albo wcale nie otagowane? I nie przekonuje mnie sugestia, że "może widziałeś gdzieś indziej, kolego". Akurat ja nie przeglądam żadnych innych stron z podobnymi treściami. Od 5 lat. Jak przystało na rasowego piwniczniaka nie mam też żadnych znajomych, którzy lubią podobne treści, więc nie ma siły - jeśli coś widziałem, to widziałem to, bo nie mam snów proroczych, a widziałem to tutaj, bo nigdzie indziej zobaczyć nie mogłem. Mimo tego sam wiele razy nie mogłem udowodnić dubla przez schrzanione tagi...
Ja wiem, że Wam, starym wygom, ciężko przeboleć fakt, że Sadol stoczył się tak nisko, jak nigdy wcześniej, ale to nie pierwsza i ostatnia rzecz, która kiedyś smakowała lepiej. To se ne vrati. Pewnie ja też w twoim mniemaniu używam jakichś nieodpowiednich słów, obraziłem jaśniepański majestat albo pomyliłem działy, więc jak ma Ci to zrobić lepiej, to wal mi te warny, czy tam bany, a ja i tak wieczorem tu wrócę. Piszę otwarcie, bo sumienie mam czyste. Nikomu tu nigdy nie zaszkodziłem i nie szkodzę, a jak macie mnie za te słowa karać, to niech inni chociaż widzą, za co te kary się dostaje.
Pozdrawiam Was i zluzujcie lejce, bo wylewów podostajecie.