Projekty te miały uratować III Rzesze kiedy ona przegrywała na wszystkich frontach.Nie było praktycznie szans na wygraną pomimo tak zaawansowanej technologii.Dlatego mówię,że było to projekty desperackie.
podpis użytkownika
I'm the heretic
Szanse na wygraną Adolf miał jeszcze w 1943 do bitwy pod Kurskiem, a ostateczną szansę na wyjście z twarzą do ofensywy w Ardenach. Właściwie to przez Adiego Nimecy przegrali II wojnę, bo on sam siebie uważał za wybitnego stratega, a tak naprawdę był c🤬jowy. Gdyby słuchał rad genialnych generałów jak Manstein, Rommel czy Guderian, to fryce by to wojnę wygrały... Także bądźcie mu wdzięczni za to, że Niemcy przej🤬i dzięki niemu wojnę![]()
EDIT: Coś mi zabrakło w tym filmiku ich cudownych czołgów. P-100 Ratte, P-1500 Monster i Mausa i E-100. Do były fajne zabawki dopiero.
podpis użytkownika
Nic co obce nie jest mi ludzkienie pasuje określenie desperackie projekty jak wyżej napisali większość projektów była już gotowa gdy Rzesza chyliła się ku końcowi.
podpis użytkownika
Nic co obce nie jest mi ludzkie
Te czołgi o ile mi wiadomo nigdy nie powstały(chodzi mi o ratte i monster).Już czołg Maus był za ciężki choć ważył 188 t a Ratte i Monster miały ważyć odpowiednio 1000t i 1500 coś koło tego.Użycie takich maszyn w boju było by ciężkie przede wszystkim jeśli chodzi o przemieszczanie się.Już czołg Maus był za ciężki na typowy europejski most.
podpis użytkownika
I'm the hereticpodpis użytkownika
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.podpis użytkownika
I'm the heretic