@Mantuanuliupu akurat Muay thai jest moim zdaniem jedny ze skuteczniejszych stylów walki w przeciwienstwie do śmiesznego tanczenia i machania łapami takiego jak np kata w karate :d
@Skunisław wiekszosc tych sztuk walki które zawierają "coś wiecej" czyli jakąś swoją filozofie jest po prostu mniej skuteczna, za mało praktyczna, bo trenujac jakies dziwne ruchy i rytualne machanie łapami nie poswieca sie czasu na zwykła walke. Wiadomo, walczy człowiek a nie technika, ale te wszystkie kung fu i inne badziewia nie są skuteczne tak jak np MT czy Kick Box
Moim skromnym zdaniem najskuteczniejszy jest dobry sprzęt w łapie i ludzi kupa i żadne tam mma nie pomoże. Nie mówię o czystej walce w ringu itd. tylko o stylu zwanym bandyterką
@soadrocks, nie wiem jak odebrałeś mojego posta, ale o Muay Thai, mam dokładnie takie samo zdanie
No... dorzuciłbym może jeszcze Krav Magę, ale oczywiście wersję wojskową, nie cywilną
Człowieczku przecież muay thai też ma styl tradycyjny, tylko jest to przekształcone pod obecne nowożytne warunki. Tak samo jak Sanda z Kung-Fu czy Kyokushin z tradycyjnego karate.
Ps. Poza tym zacznijcie odróżniać SZTUKĘ walki od SPORTU walki. Taka mała różnica.
Ogólnodostępna część strony (nie wymagająca logowania) jest przeznaczona dla osób, które ukończyły 16 lat.
Niektóre podstrony oraz treści lub ich fragmenty posiadają dodatkowe oznaczenia klasyfikujące je jako przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich i wymagające stosownego potwierdzenia.
Rejestracja, zamieszcznie materiałów oraz komentarzy są przeznaczone wyłącznie dla pełnoletnich użytkowników strony.
Serwis ma charakter prześmiewczy, często sarkastyczny i ocierający się o czarny humor, z tego powodu nie będzie on odpowiedni dla każdego, a opisy materialów i komentarze do nich należy traktować z dużym dystansem.
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie*
* przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc. * wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie