Przeczytałem pierwszy tom, drugi zacząłem i odczucia mam mieszane. Sapkowski potrafi zaimplementować bohaterom dużą dozę poczucia humoru, lecz niestety niektóre dialogi są mało naturalne. Kolejnym defektem w moim mniemaniu jest brak bezpośredniej ciągłości faburalnej. Małe rozdzialiki opisują poszczególne sytuacje skacząc od wątku do wątku, tworząc jednocześnie puste dziury pozostawione na podróż albo mniej ważne wydarzenia. Można przecieżby było skorzystać z innych środków i użyć najprostszego zdania typu "podróżowali resztę dnia na wschód".
Co do gry oraz traileru, to ten tutaj umieszczony dupy nie urywa. Mała ilość FPS i kanciaste, słabo wykonane animacje biją po oczach. Na szczęście muzyka ratuje całą sytuację. Tak jak w przypadku książki... mam mieszane uczucia.
Co do wszystkich fanów sagi czy cyklu gier komputerowych, tak jest to polska produkcja okryta sławą i można się z tego cieszyć ale do pewnego momentu. Jeśli gra okażę się bublem to to nas nie uratuje. Nie mamy być z czego dumni do póki nie ujrzymy efektów. CDproject Red czyli studio odpowiedzialne za produkcję tego tytułu ma bardzo niezdrową, typową dla Polski politykę. Zatrudnia swoich pracowników na śmieciowe umowy, co jakiś czas zmieniając kadrę. To rodzi wątpliwości. Jak tytuł robiony przez kilkuset różnych ludzi na tych samych stanowiskach może być dobry ? Efekty zobaczymy w dniu premiery