@Up (POLAK_nie_polaczek)
ŻELBET nie żelbeton wielki znawco... Żenada.![]()
Wiesz co to jest neologizm panie "żenada"? Z resztą to co napisałeś miało zdyskredytować całą moją wypowiedź, zawartą w niej opinię i jej uzasadnienie? Ludzie są coraz głupsi.![]()
chciałbym poinformować, iż najgroźniejsza siłą tornada to nie podmuch wiatru tylko spadek ciśnienia w jego centrum. w najsilniejszych tornadach ciśnienie spada nawet do 880-850 hPa - porównywalne do ciśnienia jakie panuje na wysokości 1,5-2 kilometrów nad Ziemią /.../ chcesz mi powiedzieć, że polskie blokowisko przetrwa najpierw atak wiatru osiągającego 500 km/h a potem oprze się ciśnieniu, które sprasuje i zniszczy cokolwiek co znajdzie się w obszarze jego działania?
@POLAK_nie_polaczek
może i masz rację, ale co to ma wspólnego z hamburgerami i ich kartonowymi domami ?![]()
@POLAK_nie_polaczek. generalizując się zgadzam, ale z tym rakiem to z deka przesadziłeś
![]()
niestety ludzie mający raka moment się zwijają, wbrew temu co sugerujesz, że leki leczą ale nie uleczają. leki na raka nie działają tak jak mówisz, jak już połknie temat, to pół roku góra rok i po chłopie
chciałbym poinformować, iż najgroźniejsza siłą tornada to nie podmuch wiatru tylko spadek ciśnienia w jego centrum. w najsilniejszych tornadach ciśnienie spada nawet do 880-850 hPa - porównywalne do ciśnienia jakie panuje na wysokości 1,5-2 kilometrów nad Ziemią /.../ chcesz mi powiedzieć, że polskie blokowisko przetrwa najpierw atak wiatru osiągającego 500 km/h a potem oprze się ciśnieniu, które sprasuje i zniszczy cokolwiek co znajdzie się w obszarze jego działania?
specjalista. chciałbym poinformować, iż najgroźniejsza siłą tornada to nie podmuch wiatru tylko spadek ciśnienia w jego centrum. w najsilniejszych tornadach ciśnienie spada nawet do 880-850 hPa - porównywalne do ciśnienia jakie panuje na wysokości 1,5-2 kilometrów nad Ziemią. jesteś pewien, że polskie budynki z mitycznego żelbetonu by to wytrzymały? oszalałeś. co więcej - tornada osiągają rozmiary (średnice) wiru do kilku kilometrów, tj 3-4. i nie chodzi wcale o największe, najsilniejsze odnotowane w historii. chcesz mi powiedzieć, że polskie blokowisko przetrwa najpierw atak wiatru osiągającego 500 km/h a potem oprze się ciśnieniu, które sprasuje i zniszczy cokolwiek co znajdzie się w obszarze jego działania? lekceważycie siłę natury. polecam czasem trochę poczytać, nie koniecznie w internecie. encyklopedie i różnorakie atlasy to bardzo ciekawa lektura, więc nie opierajcie wiedzy na filmikach z youtube, gdzie największe tornada, filmowane z odległosci kilkunastu kilometrów wyglądają jak smieszne karzełki, a tak naprawdę zniszczenia są ogromne,
podpis użytkownika
[url=http://userbars.pl/Inne/Userbar/23532,Dysleksja.htm]