Pimp187 napisał/a:
Wy Polacy to,wy Polacy tamto... Chłopie zrozum, że to że jesteśmy akurat Polakami to tylko zwykły przypadek,tak ja też jestem w 100% Polakiem wbrew temu co piszesz. Prawda jest taka, że nie mieliśmy na to wpływu, bo gdybyśmy mieli to rękę daję sobie uciąć, że 90% tych wszystkich,polskich 'patriotow'' wybrałoby do życia jakiś bogaty kraj na zachód od Polski
Po pierwsze : Co z Ciebie za Polak jak Historii własnego narodu nie znasz? Jak piszesz, że wolałbyś być Niemcem ? Że zostawiłbyś wszystkich Polaków w potrzebie? Po za tym sam przeczysz sobie, bo raz piszesz że jesteś 100% Polakiem, a wcześniej, że jak Niemcy wygraliby wojnę to byłbyś teraz Niemcem. Na jakiej podstawie ja się pytam? idź i spytaj dziadków jeśli jeszcze żyją(jeśli nie to moje szczere kondolencje), Co myślą na ten temat. Pogdybaj z nimi może ci się oczy otworzą.
Po drugie: Prawie każdy Polak może wyjechać za granicę i zostać obywatelem jakiegoś Państwa na przykład Niemiec czy Anglii. I część z tego korzysta. Jest to jednak znikomy procent bo większość po czasie wraca. Jakoś nie widzę żeby chociaż 10 % narodu wyjechała do innego kraju została tam obywatelami. Kocham ten kraj i nie mam zamiaru go opuszczać.
Po trzecie: Z tym brakiem wpływu Ty tak na poważnie? Przecież przodków się nie wybiera. Powiesz rodzicom "nara, ja was nie wybierałem, tam mi więcej oferują?" To, że jestem Polakiem to przelana krew, pot i łzy moich przodków, którzy na tych ziemiach stanowili o swoim losie już w VI wieku naszej ery. Kumasz to czy nie kumasz? 1500 lat ogarniasz to? Według genealogii to jest 500 pokoleń. PIĘĆSET POKOLEŃ ludzi nieugiętych. I to im zawdzięczam , że istnieje i jestem wolnym człowiekiem.
Małe sprostowanie 50 pokoleń.