Normalka, najpierw zabezpieczasz siebie upewniając sie czy wszystko jest ok a dopiero potem dbasz o zdrowie innych. Jak cię rozpedzona betoniarka przejedzie to nikomu nie pomożesz.
Akurat uratował to dużo powiedziane ,bardziej uczestniczył w pomocy .
Strażak Sam by nie zdążył. A policaj jak mu się tryb ratowania włączył pewnie by wyciągał z karocy mimo braku resistów na ogień, i dużo mu nie brakowało tak więc by sobie na czas poradził.
Jednemu ukradła portfel, drugiemu telefon. Pewnie nadal będzie darła się że rasizm i patriarchat
[ Dodano: 2025-02-20, 08:07 ]
100pa napisał/a:
(teoretycznie jest w Polsce nielegalna, ale ewentualna ekspertyza policyjna potwierdz
Z tego co kojarzę to nielegalna jest pałka "o cieżkim zakończeniu" - a co to jest ciężkie zakończenie? W komentarzu czytałem, że nalezy to rozumiec, że zakończenie jest cięższe od reszty - czyli np pałka bejsbolowa z wkładka metalową na końcu).
Z tego co kojarzę to nielegalna jest pałka "o cieżkim zakończeniu" - a co to jest ciężkie zakończenie? W komentarzu czytałem, że nalezy to rozumiec, że zakończenie jest cięższe od reszty - czyli np pałka bejsbolowa z wkładka metalową na końcu).
Gość w sklepie gdzie kupowałem pałkę teleskopową (taką jak używa policja w USA) powiedział mi że robili ekspertyzę i wynik wyszedł że można ją posiadać w Polsce, ale takiej ekspertyzy nie można skserować i do każdego egzemplarza powinna być zrobiona nowa.
Tylko to było z 10 lat temu , nie pamiętam już słowo w słowo co mówił. Sednem jest że policja może mi ją zabrać, ale jak zrobią ekspertyzę to wyjdzie że pałka jest OK
[ Dodano 2025-02-20, 17:50 ]
Ziebaj napisał/a:
Mam tak samo do tego wożę w schowku staze uciskową.
też nad nią myślę, ale trzeba kupić oryginał CAT, a szkoda mi 200 zł
Ktoś mi polecał żeby wozić w łatwo dostępnym miejscu, żeby w razie zakleszczenia w samochodzie i np. uszkodzenia nogi można było założyć na nogę, najlepiej ćwiczyć założenie jedną ręką.
Ja wożę calową rurkę pod siedzeniem, kiedyś policmajster ją wyniuchał i się dopytywał po co ją wożę. Podejrzewam, że chciał uzyskac odpowiedź coś w stylu "Do samoobrony, jako broń, do uderzenia kogoś" . Ja powiedziałem "do odkręcania śrub" on:
"koła to kluczem się odkręca, a taka pałka za siedzeniem to po co???"
Generalnie to w tym kartonowym państwie mogą zaaresztować za kij, jednocześnie jebnięcie z granatnika w budynku pełnym ludzi jest uznawane za "naruszenie ciszy nocnej, ale że był dzień to się nawet mandat nie należy".
Pewnie oglądasz Audyt Obywatelski i wiesz jak to działa.
Ogólnodostępna część strony (nie wymagająca logowania) jest przeznaczona dla osób, które ukończyły 16 lat.
Niektóre podstrony oraz treści lub ich fragmenty posiadają dodatkowe oznaczenia klasyfikujące je jako przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich i wymagające stosownego potwierdzenia.
Rejestracja, zamieszcznie materiałów oraz komentarzy są przeznaczone wyłącznie dla pełnoletnich użytkowników strony.
Serwis ma charakter prześmiewczy, często sarkastyczny i ocierający się o czarny humor, z tego powodu nie będzie on odpowiedni dla każdego, a opisy materialów i komentarze do nich należy traktować z dużym dystansem.
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie*
* przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc. * wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie