Właśnie dlatego pierwszeństwo dla pieszych jest bzdurą. Pieszy powinien poczekać aż będzie wolne. Jak by tego uczyli wszędzie to by było mniej wypadków ! To tak samo jak by pieszy miał mieć pierwszeństwo przed pociągiem. Jaka to różnica wiele ton pociągu czy wiele ton ciężarówki czy innego samochodu...
podpis użytkownika
9. "To jest sadistic, tu można wyzywać, nie szanować i mieszać ludzi z błotem" - a właśnie, że nie, SADYZDM TO NIE JEST BRAK SZACUNKU, KULTURY I ELEMENTARNEJ WIEDZY ORTOGRAFICZNEJ, a z tym niektórzy lubią sobie ten portal utożsamiać.Właśnie dlatego pierwszeństwo dla pieszych jest bzdurą. Pieszy powinien poczekać aż będzie wolne. Jak by tego uczyli wszędzie to by było mniej wypadków ! To tak samo jak by pieszy miał mieć pierwszeństwo przed pociągiem. Jaka to różnica wiele ton pociągu czy wiele ton ciężarówki czy innego samochodu...
@Guzik coś w tym jest, będąc w Norwegii nie mogłem nadziwić się jak to norki stawały już przed przejściem jak jeszcze byłem od niego 5 metrów aby Cię przepuścić. Raz uświadczyłem śmiesznej sytuacji bo stałem i gadałem ze znajomym obok skrzyżowania na chodniku i koleś zatrzymał się, po czym patrzył z 20 sekund czy nie przechodzimy i pojechał dalej
![]()