las84500 napisał/a:
Chcesz mi powiedzieć, że dostanie zasiłek w wysokości ok. 10 tys. zł na ręke? K🤬a chyba w Norwegi. W skali jednego roku ciężko byłoby to wyciągnąć na osobę nawet razem z zasiłkiem dla bezrobotnych.
Zastanów się co piszesz.
Heh, właśnie to napisałem, że taki frajer to nie będzie biedny jak dostanie zasiłek równy 4 pensjom. Oczywiście, że nigdzie nie dostanie takiego zasiłku, pewnie nawet w Norwegii. To znaczy, że zawsze pozostanie stękającym, narzekającym nieudacznikiem. Jest w Polsce potężna grupa ludzi, która zawsze będzie biedna i zawsze będzie z tego powodu stękać i zawsze ta grupa ludzi będzie winy za swoją biedę szukać w politykach, rządzie czy c🤬j wie gdzie jeszcze, ale na pewno nie we własnej niezaradności i nieudacznictwie życiowym. Dla nich zawsze ktoś będzie winny tego, że szczytem luksusu jest c🤬jowe cinquecento i telewizor na raty.
Pójdzie taki kmiot do byle gównianej roboty, bo na lepszą albo nie ma wiedzy albo zdolności, będzie brał gównianą pensję i będzie stękał jak to zły pracodawca nie chce dać mu więcej. I nic k🤬a nie zrobi matoł tylko dalej będzie j🤬 jak robot przy taśmie i dalej będzie stękał i tak po paru latach aż się zorientuje, że c🤬j ma i na c🤬j go stać, to zacznie szukać winnych swojej p🤬dowatości, oczywiście na pierwszy ogień pójdą krajowi politycy, potem za zwyczaj ż🤬dzi, potem... nie wiem kto, ale na pewno ktoś musi być winny temu, że jest cipą.
Zamiast tego napisu powinien sobie zrobić napis: Jestem cipą i nie umiem zarobić.
Mnie osobiście wk🤬iają ludzie, którzy obnoszą się ze swoją p🤬dowatością i biedą i miałczą na kraj w którym żyją.
A co z tymi którzy żyją normalnie, mają samochody, mieszkania na własność, w markecie na zakupach co 3-4 dni zostawiają 400-500 zł, jeżdżą na narty w zimie i nad ciepłe morza w lecie? Aaaa.... k🤬y! złodzieje na pewno! NA PEWNO KRADNĄ! hehehehee....