BÓG CIĘ BARDZO KOCHA!
„Tak bowiem Bóg umiłował świat, że Syna swego Jednorodzonego dał, aby każdy, kto w Niego wierzy, nie zginął, ale miał życie wieczne.„ (Ewangelia Jana 3:16)
JEZUS CHRYSTUS JEST BOŻĄ ODPOWIEDZIĄ
Jezus umarł za Ciebie na krzyżu: „Bóg zaś okazuje nam swoją miłość przez to, że Chrystus umarł za nas, gdy byliśmy byli jeszcze grzesznikami.” (List do Rzymian 5:8).
JEZUS JEST ZBAWICIELEM
„Tym zaś, którzy Go przyjęli dał prawo stać się dziećmi Bożymi, tym, którzy wierzą w imię Jego.„ (Ewangelia Jana 1:12)
„Oto stoję u drzwi i kołaczę. Jeśli kto usłyszy mój głos i otworzy drzwi, wejdę do niego i będę z nim wieczerzał, a on ze Mną.” (Księga Objawienia 3:20)
Zbawienie jest darem, za który nie jesteśmy w stanie zapłacić. Bóg dał nam wolną wolę i decyzję wyboru: czy wrócimy do Niego i będziemy rzeczywiście spełnieni i zaspokojeni, czy wybierzemy życie na własną rękę, ryzykując oddzielenie od Niego na wieki?
Jaki efekt ma przyjęcie zbawienia?
Zbawienie duszy to proces przemiany życia, bez znaczenia w jak ciężkiej jesteś sytuacji. Jeśli oddasz swoje życie Chrystusowi On będzie działa w Twoim życiu.
Jak przyjąć zbawienie?
Ten sam Jezus, który przemienił życie wielu ludzi przeszło 2000 lat temu, żyje dzisiaj i ma realną moc, aby zmienić także Twoje życie, bez względu na okoliczności i przeszłość.
Jeśli chciałabyś/chciałbyś zaprosić Pana Jezusa do swojego serca i poprosić, aby przemienił Twoje życie, możesz pomodlić się tą krótką modlitwą:
„Ojcze, wiem, że złamałem/złamałem Twoje Prawo i moje grzechy oddzielają mnie od Ciebie. Bardzo tego żałuję, pragnę odwrócić się od mojej grzesznej przeszłości i poddać moje życie Tobie. Proszę, przebacz mi i pomóż mi żyć w sposób, który będzie się Tobie podobał. Wierzę, że Twój Syn Jezus Chrystus umarł za moje grzechy na krzyżu, powstał z martwych, żyje i słyszy moją modlitwę. Otwieram Ci drzwi mojego serca i zapraszam Jezusa Chrystusa, aby stał się Panem mojego życia i panował w moim sercu od teraz na zawsze. Proszę, ześlij swojego Ducha Świętego, aby pomógł mi być Tobie posłusznym/posłuszną i pełnić Twoją wolę do końca mojego życia. Modlę się w imieniu Jezusa Chrystusa. Amen.”