Przychodząc do programu liczyłem się z urazami jednak nie myślałem że będzie boleć mnie pupa. A w moich kręgach gdy boli pupa to znaczy że było dobrze
Moim zdaniem cała ta sytuacja potrwa do najbliższego, większego kryzysu ekonomicznego. Kiedy przykładowy, normalny, biały Norweg zechce wysłać swoje dziecko do szkoły, a tu się okaże, że ani państwo, ani on, nie mają na to pieniędzy. Kiedy normalny, biały Holender po ukończeniu studiów nie będzie mógł znaleźć żadnej pracy, a pomimo ciekawego pomysłu nie będzie mógł sobie pozwolić na założenie własnej firmy. Kiedy normalnemu, białemu Szwedowi, żona zachoruje na białaczkę i spotka się z pustym portfelem swoim i swojej służby zdrowia. Wtedy jeden Norweg, czy drugi Szwed odkryją coś niepokojącego. "Hej, moja żona umiera w domu na białaczkę, a ani ja, ani państwo nie mamy na jej leczenie!". "Hej, mój syn chodzi do przepełnionej szkoły w której zatrudniona jest niewystarczająca ilość nauczycieli, a poziom kształcenia zaczyna być niekonkurencyjny w stosunku do innych państw!". "Zaraz! A co się dzieje ze wszystkimi podatkami które sumiennie odprowadzam?!". I wtedy sobie pewną sprawę uświadomią. "Jasny gwint! Przecież u nas w kraju mieszka cała zgraja czarnych i c🤬tych nierobów, którzy całe dnie siedzą na tyłku, lub zabijają dla swojej pokrętnej ideologii niewinnych ludzi! I dostają za to ciężkie pieniądze od mojego państwa! A moja żona umiera za ścianą, ponieważ nie mogę sobie pozwolić na potrzebne, drogie lekarstwa! Moje dzieci chodzą do niebezpiecznej szkoły i nie mają dobrych perspektyw na przyszłość! Mój brat nie może znaleźć pracy i mimo pomysłu, nie ma pieniędzy na rozpoczęcie własnej działalności!". Na początku takich przypadków będzie kilkanaście. Potem kilkadziesiąt. Potem kilkaset. A potem poprawność polityczna się 长凵良山丹 skonczy.
Tolerancja oznacza rezygnację z przymusu jako środka wpływania na postawy innych ludzi. Wyjątkami są jedynie sytuacje, w których owe postawy zagrażają bezpieczeństwu osób oraz ich mienia (tolerancja nie rozciąga się więc np. na zabójców, gw🤬cicieli czy złodziei). Zakres tolerancji jest historycznie zmienny. W większości społeczeństw albo nie było jej wcale, albo była bardzo ograniczona na skutek tego, że jednemu systemowi moralnemu przysługiwało uprzywilejowane stanowisko bądź monopol. Tolerancja objęła najwcześniej innowiercze wierzenia i praktyki rel., stopniowo rozszerzono ją na inne dziedziny, np. sferę obyczajów. Jakkolwiek zasada tolerancji jest współcześnie stosunkowo szeroko uznana i prawnie zagwarantowana niemal na całym świecie, bywa nierzadko kwestionowana i naruszana. Tam gdzie jest w pełni przestrzegana istotnego znaczenia nabrał problem granic tolerancji
Uniewinnić!? Człowieka ktory niby w imie naszej rasy wymordował setke białej młodzierzy.
Dla mnie to wygląda tak jakby ktoś w proteście przeciw wycinaniu lasów sam jeden podpalił.
podpis użytkownika
Kraina zwichnietej wyobrazni.Najwyższa pora przeprosić i uniewinnić Breivika
![]()