Czyli auto ma pierwsze艅stwo przed rowerem?pomy艣l logicznie
@
Ja z tego ich be艂kotu nic nie zrozumia艂em,
Jednak auto ma ich pu艣ci膰[/
W sytuacji takiej jak jak na filmie tak o ile hulajnoga mia艂a zielone. Je偶eli jedziemy autem po drodze g艂贸wnej to rowerzysta musi Ci ust膮pi膰 chyba, 偶e znajduje si臋 ju偶 na przeje藕dzie. I tutaj si臋 pojawia problem bo jak w niego wjedziesz to policja stwierdzi, 偶e ju偶 by艂 na przeje藕dzie i mo偶e stwierdzi膰, 偶e to Twoja wina. Je偶eli wjedzie Ci w bok ( ja mia艂em tak膮 sytuacj臋, pedalarz rozj馃が mi drzwi w Berlingo) to wina jest rowerzysty. Z kolei je偶eli skr臋camy w drog臋 poprzeczn膮 wtedy zawsze trzeba ust膮pi膰 pedalarzom.
Ja z tego ich be艂kotu nic nie zrozumia艂em,
Jednak auto ma ich pu艣ci膰
Pierwsze艅stwo to si臋 ma jak si臋 ju偶 jest na pasach i przeje偶dzie. W tym wypadku i ka偶dym takim, ewidenta wina palanta na hulajnodze.
Ka偶dy ci艣nie na go艣cia z hulajnogi ale nikt nie wspomina o starej piz.dzie z samochodu. Nie zachowa艂a ostro偶no艣ci przy skr臋cie, wymusi艂a pierwsze艅stwo, potr膮ci艂a go艣cia. A najlepsze zauwa偶cie ile ci膮gn臋艂a przed sob膮 hulajnog膮 po kolizji i gdzie si臋 zatrzyma艂a,kiedy zacz臋艂a hamowa膰. Totalnie oderwana od otoczenia, klapki na oczy i do przodu szubko do domu, bo obiad musi gotowa膰
G艂upi jeste艣 to i g艂upio.l gadasz tutaj hulajnog膮 ma pierwsze艅stwo, ci膮g rowerowy wzd艂u偶 drogi z pierwsze艅stwem regulowany sygnalizacja. Traktowany jest jak dodatkowy pas jezdni, jak samoch贸d przecina 艣cie偶k臋 musi ust膮pi膰, jak przy zmianie pasa lub zmianie kierunku. Wina kierowcy ewidentna