Moim zdaniem pomysł niby dobry, ale czy lepszy od "tradycyjnego" systemu edukacji nie wiem.Trzeba by poczekać kilkanaście lat żeby się o tym przekonać.Do plusów na pewno należy to że nie ma zniechęcania uczniów nudą i przymusem.Mało który nauczyciel potrafi zainteresować ucznia wiedzą którą chcę(musi) mu przekazać.Tu każdy na własną rękę też może odnaleźć się w swoich zainteresowaniach i talentach.Przykładowo podam że jak mój kolega był jeszcze w podstawówce ojciec chciał go przymusowo nauczyć grać na gitarze i właśnie tym przymusem go zniechęcił jednak po tym jak ukończył gimnazjum się sam wkręcił i zaczął uczyć, gra do tej pory.Fakt faktem jest taki że u nas ciężko by ktoś odnalazł się w tym co chce robić w podstawówce, gimnazjum czy nawet szkole średniej.A ten system mimo iż daje mu małe szanse na sukces może stworzyć coś pokroju szkoły talentów skąd będą wychodzić wybitni muzycy,pisarze,akrobaci,piłkarze itp itd.Każdy ma jakiś talent i tam bedzie można go z niego wydobyć , choć pewnie zostanie spora część uczniów z których nie uda się nic zrobić.
PS. 5:30 Mimo tej cenzury na ekran chyba każdy wie że to Final Fantasy VII