Kooondor2000 napisał/a:
Stonefenix wybacz moją niewiedzę, sporo czasu minęło kiedy byłem w szkole, ale o czym ty dokładnie piszesz. ? Czyli jak na imprezce zjem surowego tatara, popijając wódeczką, to już nie powinien żyć. Bo nie widzę większęj różnicy między tym, a jajkami w wódce. Wytłumaczy mi ktoś czemu z jego własnych białek powinien się zrobić słup ?
Ty to napisałeś serio czy na żarty? A jak zjesz jajecznicę to padniesz ? No chyba nie. Chodzi oto że jak wbijesz białko do alkoholu to się ścina czego nie widać na filmiku. Jakby zjadł to ścięte białko nic by mu nie było.
Tyle że białko wbite do szklanki wódki zmieni się w jajecznicę o delikatnie innej barwie. Denaturacja białka poza metodami termicznymi.
To podstawa, ludzie. U mnie w szkole pierwsze lekcje chemii od takich eksperymentów startowały.