Kapitalny spot. Powaznie.
Chcialem sie zapytac na powazniue , czy ci ktorzy sa za prawica , naprawde uwazaja ,ze lewica w systemie demokratycznym optuje za komunizmem i planowaniem centralnym? Ja sie tak zastanawiam ,czy aby o jednego kwasa za duzo z korwinem , co?
Nie jestem politologiem , ale prawica z liberalizmem w warstwie spolecznej to nie ma zbyt duzo wspolnego.To sa przeciez konserwatysci(wiec ja sie pytam o wolnosc obyczajow,gdzie?!), do tego u nas prawica to pozal sie boze banda jelopow , ktorzy sami nie potrafia sie dookreslic w sferze gospodarczej , czy obyczajowej. Porownywanie ekstremow funkcjonujacych poza danym system , w odniesieniu do niego , powoduje pewien chaos semantyczny , dlatego sami nie jestesmy do konca pewni ,dlaczego akurat ta partia ,a nie inna miesciw sie w obrebie naszej sympatii - i prosze zebyscie to przemysleli , dokladniej w kontekscie obecnych wyborow, gdzie nie ma ani slowa o rzetelnym programie,a jest gra na emocjach.. Taki bajzel jest na reke politykom , ktorzy zamiast merytorycznej debaty w Polsce , prowadza jakies swoje GOWNO warte potyczki , ktore ani Was , ani mnie nie interesuja naprawde ani troche. Co wiecej nie maja na nasze zycie wiekszego wplywu , mimo to unisono z mediami promuja sie jako bardzo wazne osoby. Powiedzcie mi szcerze, czy ktos wie co dla III RP zrobili: Chłopek , czy moze Kosecki ??? Tosa obecni poslowie, dodam na marginesie. Polityka miernym, ale wierny , ktora powoduje, ze tan kraj to kloaka...Najlpeszy jest palikot , ktory7 jest elementarna wykladnia naszej polityki i basta