hanney napisał/a:
Mylisz pojęcie specjacji z ewolucją, no nieźle - kolejny koleś, który książkę do biologii ostatni raz trzymał w gimnazjum. Ewolucja to dużo szersze pojęcie, a do tego tak cholernie zmienne, że ta, którą znamy teraz z pewnością nie jest dobrze sformułowana, a przez to kolega aż tak bardzo się nie pomylił - jeśli już się czepiamy pierdół jak to chłopczyk ma w swym zwyczaju.
Za czasów mojej edukacji gimnazjów nie było.
Specjacja jest procesem pośrednim między mikro i macro ewolucją. Mimo że mam rację - to ostatecznie jest to dzielenie włosa na czworo.
hanney napisał/a:
A co do krzyżowania to akurat jest to jeden z zarzutów przeciwko klasycznej teorii ewolucji, ponieważ nawet bardzo bliskie gatunki w większości nie mogą się swobodnie krzyżować dając płodne potomstwo.
Nieliczne mogą - a nawet jakby nie mogły - to nie wiem jak to ma przeczyć teorii ewolucji.
hanney napisał/a:
System ostrzegania meteo nie będzie działał w całej Polsce, ponieważ nie jest ekonomicznie korzystny,
Whaaaaaaaaaaaaat?
Ty wiesz, że zagrożenia mają stopnie? I można wysyłać informacje powyżej II stopnia?

Są BTS'y więc można przefiltrować po położeniu. Zresztą to tylko jeden z pomysłów. Można ostrzegać przez media.
hanney napisał/a:
a ludzie są głupi i będą się kłócić o miesięcznice zamiast wymuszać pozytywne zmiany.
No to przypomnij sobie kto te spędy rozpoczął.
hanney napisał/a:
Może zajmijmy się też szpitalami i tym, że na moim oddziale na każde łóżko przypada tylko jedna poszwa, a pacjenci przykuci do łóżka są myci raz w tygodniu?
A może sprywatyzujmy?