a ka偶dy sie 艣mia艂 z Poligona...
podpis u偶ytkownika
Jest akcja - zabieramy banderowcom tablice rejestracyjne z samochod贸wpodpis u偶ytkownika
Nie wylewaj wa膰pan wina!Zauwa偶cie, 偶e zdecydowana wi臋kszo艣膰 atak贸w ps贸w na dzieci to sprawka owczark贸w niemieckich i ps贸w typu husky. Jak ludzi s艂ysz膮 o takim incydencie to zawsze my艣l膮 "pewnie pitbul". Tymczasem wilczury by艂y od dawna u偶ywane do pracy w obozach, wi臋zieniach i k艂adziony by艂 nacisk na ostry charakter psa. Dodatkow膮 rol臋 odgrywa atawizm. Pisk dziecka przypomina tym psom zwierzyn臋 kt贸r膮 dopadli towarzysze ze stada (ot - sarn臋). To je pobudza i wzmaga agresj臋.
Owczarki niemieckie s膮 zj馃がe. Na 17 sztuk, z jakimi mia艂em d艂u偶szy kontakt tylko jeden by艂 normalnym psem. A to pewnie dlatego, 偶e wygl膮da艂 na lekko skundlonego. Reszta nie nadawa艂a si臋 nawet na kompost. W mojej wiosce s膮 trzy legalne hodowle ps贸w rasowych, wszystkie z mas膮 nagr贸d. Dogi, podhalany i jakie艣 ma艂e z馃がby. Do 偶adnego z tych ps贸w bez kija nie odwa偶臋 si臋 podej艣膰, a ludzie kupuj膮 te szczeniaki do dzieci 呕eby nie by艂o, mam dwa psy, w sumie to suki. Obydwie darz臋 ogromnym zaufaniem, wiem, 偶e mog臋 zostawi膰 z nimi dzieciaki, dzieciaki wiedz膮, 偶e maj膮 szanowa膰 zwierzaki, bo b臋dzie ciap a potem op馃がl.
Szkoda, 偶e ten wytw贸r chorego umys艂u jednego z u偶ytkownik贸w nie mo偶e ju偶 powr贸ci膰 w tej samej formie. Nie raz mia艂em dobry ubaw z tych tekst贸w o psach i z reakcji sadolowych animals贸w.