[ Komentarz dodany przez: Centurion: 2025-07-17, 19:25 ]
Żródło
bialystok.tvp.pl/87884074/zadoscuczynienie-dla-afganczykow-za-nieslusz...
podpis użytkownika
mam w dupie małe miasteczkapodpis użytkownika
mam w dupie małe miasteczkaDareczku. Gdybyś był pełnoletni...a jeśli jesteś to gdybyś pracował.... Albo miał własną działalność.... Dareczku,od każdej faktury, od każdego paragonu i od każdej wypłaty część naszych cebulionów zasiliła te skandalicznie zasądzone "zadośćuczynienia". I czekam na wrzutkę że PiS i wizy -ale daj taką potwierdzoną o tych 300 tysiącach, bo na razie żadna komisja niczego nie wykazała/nie poparła dowodami. To tak samo jak było z tym księdzem i tymi urzedniczkami, choć czarnych nie lubię -to powiedz mi gdzie zarzuty,gdzie dochodzenie i gdzie rozprawa i gdzie wyrok - pomimo aresztu wydobywczego. Nic. Nic nie ma. Bo herr Donald i potomek widlarzy co Lachów rezjali pan Bodnarenko robią to wszystko pod publikę. Medialny szum, kamery, zatrzymania. Potem c🤬j dupa i kamieni kupa....i cisza. Lemingi już i tak w tefałen24 swoją porcję fałszu dostali.
Aha. Tefałen 24 nawet nie klikam. Dodaj jeszcze jakieś źródło z der Onet.
Skandaliczne zasądzenia... Sprawa, do k🤬y nędzy, dotyczyła czegoś innego. Jeśli SG nie potrafi działać w granicach ustaw i rozporządzeń to przegrywa. I zgadzam się z jednym: za przegrane procesy powinni płacić przegrani, również w przypadku funkcjonariuszy publicznych, bo niby dlaczego społeczeństwo?
podpis użytkownika
mam w dupie małe miasteczkaAle nielegalne przekroczenie granicy to kk art. 264 i 3 lata do odsiadki,a nie "zadośćuczynienie". O to tutaj chodzi. Nie o PiS,nie o niemieckie PO. O wyrok z dupy, o państwo z kartonu i o "lepszą kastę ludzi" która nota bene w 90% wywodzi się dziedzicznie z najgorszego okresu w historii RP.
wspominalem ze poszukam, przy wieczornej herbatce, no i znalazłem treśc postanowienia sądu do którego sie odnosi wspomniany wyrok
@: na stronie pap nie moglem znalkezc wypowiedzi a na to sie wiekszosc artykułów powoływala
Darku, do k🤬y nedzy, zlodziejowi co ci sie w domu podczas wlamania poslizgnie i sobie glupi ryj rozwali bedziesz wyplacal odszkodowanie?
kim sa wspomniani w postanowieniu D i T? aktywisci jacys czy ki c🤬j?
Ja się zgadzam, powinni ich wystrzelać na granicy lub przerzucić na łeb na stronę białoruską,
eśli nie masz do czynienia z przepisami i się nimi nie posługujesz to jest to dla mnie zrozumiałe
ciężko rozszyfrować niuanse
państwie cywilizowanym nie rządzą emocje tylko przepisy prawa
ja tam raczej widze inny problem - ze jest opcja ze moga sie przedrzec i ktos sie przejmuje tym ze maja jakies prawa i do sadu moga sie zglosic otzrzymujac korzytsny wyrok, zamiast kopa w dupe czy tam srut
Tylko dodam że proces zaczął się w 2023 za czasów Pis więc daruj sobie p🤬lenie o usmiechnietej Polsce. Nie dość że pis ich wpuszczał legalnie to jeszcze tym nielegalnie daje kasę 🤦♂️
Tylko że sądy były po stronie tuskowców bo tuskowcy ich tak ochoczo bronili no to teraz macie te wasze wolne sądy 🤣 uśmiechajcie się
ak podstaw zatrzymania
przy wsparciu jakiś-tam uduchowionych
nielegalne przekroczenie granicy jest wystarczajaca podstawa do zatrzymania
wspomniaanych D i T co to tam nagrywali telefonami
tym uduchowionym tez trza by sie prawnie dobrac do dupska chocby dzialanie na szkode panstwa przypiac -
Oj, przyjechałeś chyba z Hameryki, czyli płaszczyzny wyborczej dla Polaków oderwanych od polskiej ziemi? Sądy są zj🤬e po 8 latach rządów debili pisowskich. Myślisz, że tak łatwo zmienia się wymiar sprawiedliwości w demokratycznym państwie? Nie, tak nie jest, to tylko pisowskie z🤬by zrobiły szybko, przemocą, ustawami, przy wsparciu prezydenta Dupy. Żeby proces odwrócić to musi być odpowiedni prezydent, ale Koalicja źle wybrała Trzaska i teraz będzie burdel w państwie przez najbliższe 8 lat
podpis użytkownika
mam w dupie małe miasteczka