VeIture napisał/a:
Mogą ci zabrać miesięcznie tylko to co przekracza minimalną krajową. Czyli jeśli minimalna to teraz chyba 2200 na rękę a byś zarabiał przykładowo 2500 to max 300zł mogą zabrać (Zarobek minus minimalna krajowa). Co nie zmienia faktu, że aby wypłacić pieniądze musisz do banku iść i "ręcznie wypłacić" bo ani przelewu nie zrobisz ani karty nie użyjesz bo masz zajęcie komornicze na koncie i to blokuje praktycznie jakąkolwiek możliwość używania konta.
Wiem z doświadczenia jak mi weszli na konta to zabierali wszystko ponad najniższą krajową a jedyna opcja aby wypłacić pieniądze to w placówce banku....
No i musiałbyś wypłacać regularnie bo jeśli nie wypłacisz, dostaniesz kolejną wypłatę to ci zabiorą to co już było z zeszłego miesiąca bo w tym miesiącu masz już znów ponad....
Mój dochód to tylko 4,5 tyś! To są śmieszne pieniądze na dwie osoby. Liczę Moją pannę która nie pracuje, ale się uczy.

D
Są takie chwilę, że wyjadę na 3mc np do Niemiec albo do Belgii. Zarabiam tam 2tyś 135 euro na polskie to będzie ok.10 tyś. na czysto to nie jest, bo kantor też swoją prowizję zabiera.