qubek90 napisał/a:
Pewnie, że by tak było, bo bym musiał ważyć 2x tyle co teraz mam, aby z nimi rywalizować. To sport typowo na "ilość mięśni", bo o technice tutaj raczej nie ma mowy. Sport siłowy, prosty i tyle. Mam predyspozycje do innych sportów
O rany, ale bzdury, nigdy nie grałeś i pewnie nawet nie widziałeś meczu rugby. Pudzianowski grał chwilę w Budowlanych Łódź, dobrzy technicznie zawodnicy kładli go jak każdego innego zawodnika. Miałem przyjemność grać w jednej drużynie z chłopakiem, który przy wzroście poniżej 170cm i wadze ok 70kg kładł każdego zawodnika. Serio, nie widziałem w jego wykonaniu nieskutecznej szarży. W tym sporcie jest więcej myślenia, niż Ci się wydaje, niejeden nowy kozaczek się już o tym przekonał na treningu. No bo co to za problem biec i rzucać piłkę do tyłu, nie?
A jeśli chodzi o wolnych mięśniaków...
Jonah Lomu: 196cm wzrostu, 125kg wagi, rekord na 100m - 10.8 sekundy.
qubek90 napisał/a:
Twój udział w piłce nożnej ograniczał się jedynie do gry na bramce, na WFie, jeżeli tak twierdzisz. Nie widziałeś jak piłkarze skaczą do główki? Źle trafisz i dostajesz z głowy, łokcia, albo ktoś robi tobie stołek i lądujesz na głowę.
Naprawdę porównujesz uderzenie z łokcia, czy zderzenie się głowami przy skoku do kontaktu w pełnym biegu?