Wysłany:
2012-09-24, 18:13
, ID:
1431951
3
Zgłoś
Tamtą się teraz wszyscy k🤬a zajmują sytuacją, a u nas czerwone sk🤬ysyny są na stołkach od 70 lat. Nooo ale przecież mamy demokrację! Wszystko jest cacy! Białoruś, Ukraina, Rosja są złe bo nie mają demokracji (czytaj - zachodnie państwa nie mogą osadzić swoich marionetkowych przywódców i zinfiltrować państwa). Nie jestem też za tyranią, ale to temat na dłuzszą rozmowę. W każdym bądz razie każdy nie mający się za intelektualne zero Polak wie, że dyktatura Łukaszenki (Białoruś) i Janukowycza (Ukraina) jest nam wybitnie na rękę bo odziela nas od Rosji, a więc od jej strefy wpływów, a ja kocham rosję tym bardziej im dalej ona się znajduje od mojego kraju. Obalając te dyktatury i wspierając opozycję sami się pchamy w łapska Moskwy. No ale Sikorski dostał wyraźne rozkazy z Waszyngtonu. Zresztą jaka to różnica Bruksela,Berlin czy Moskwa... i tak wszyscy mają na to wyj🤬e, ważne żeby jakoś przezyc do pierwszego, a że trzeba to zrobić za 1000zł i żyć w niesuwerennym kraju to trudno. Ważne że "C🤬jowo ale stabilnie" TFU!